A Schneider Electric tudásközpontként is működteti plovdivi gyárát a térségben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ipar területén alkalmazott digitális megoldások a termelés hatékonyát, fenntartható működését segítik – hangsúlyozta Peter Hermann, a Schneider Electric francia székhelyű nemzetközi elektronikai cég délkelet-európai régiójának elnöke szerdán a Bulgáriában, Plovdivban megépített okosgyárukat bemutató virtuális sajtóbejáráson.

Az ipar 4.0 megoldásokat alkalmazó plovdivi gyárat a Schneider Electric Délkelet-Európában tudásmegosztó központként is üzemelteti, a gyárba látogatóknak a gyakorlatban mutatják be a digitális megoldások előnyeit.

Peter Hermann hangsúlyozta, az iparág egyik vezető vállalataként a fenntarthatóbb jövő érdekében segítik az épületeket és az infrastruktúrát átformáló digitális technológiák bevezetését, elterjedését a különböző iparágakban.

A Budapesten is követhető virtuális sajtóbejáráson bemutatták a gyárban alkalmazott magasszintű automatizálást, az intelligens épület- és energiafelügyeleti rendszereket, a papírmunkát kiiktató folyamatokat.

A Schneider Electric plovdivi okosgyárában 12 000 négyzetméteren évente 42 millió megszakítót gyártanak, amelyeket a világ több mint 30 országába szállítanak.

A globális cég délkelet-európai régiójához tartozik a magyarországi érdekeltsége, a Schneider Electric Zrt. is.
A magyar piacon 30 éve van jelen a Schneider, miután 1991-ben a cégcsoporthoz tartozó Merlin Gerin SA többségi tulajdont szerzett a Villamos Erőmű Tervező és Szerelő Vállalatban.

A Schneider Electric Magyarországon négy telephelyen – kettő Zalaegerszegen, illetve egy-egy Kunszentmiklóson, Gyöngyösön – gyárt villamos elosztószekrényeket, megszakítókat, kismegszakítókat és tartozékaikat, áramelosztó sínrendszereket, kapcsolószekrényeket, öntöttházas megszakítókat, Szigetszentmiklóson pedig 23 országot kiszolgáló logisztikai központot alakított ki.

Tavaly a Schneider 12 millió euró beruházást valósított meg magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában. A csoporthoz tartozó vállalatok Magyarországon 200 milliárd forint árbevételt értek el tavaly, illetve ugyanennyit 2019-ben, és mintegy 2000 munkavállalót foglalkoztatnak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. február 26.

A negyedik ipari forradalom lehetőségei

A vállalatok lelkesednek a digitális átalakulás számukra nyújtott előnyeiért, amelyekbe hajlandóak komolyabb tőkét fektetni, azonban a stratégiában, az ellátási lánc átalakításában, a munkaerő felkészültségében, valamint a befektetéseket ösztönző tényezők terén eltérések tapasztalhatók a cégek tervei és tettei között – derül ki a Deloitte digitális átalakulás akadályait vizsgáló felméréséből.
2019. május 29.

Az élelmiszeripar is digitális forradalom előtt áll

A turisztika, az építőipar és a logisztika mellett az élelmiszeripart is a digitális forradalom előtt álló területnek nevezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Debrecenben, a Modern Vállalkozások Programja Élelmiszeripar 4.0 nyitóelőadásában.