A svájci bankok kutatják ügyfeleik titkát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Arra is kíváncsiak, adóznak-e ügyfeleik a hozamok után. Jó hírüket védik – írja a Magyar Nemzet.


Banki megkeresések érkeznek Svájcból: a pénzintézetek arra kérik magyar ügyfeleiket, elfogadható módon igazolják ott tartott vagyonuk eredetét – írja hétfői számában a Magyar Nemzet. Ezen túl egyre több bank arra is kíváncsi, hogy ügyfele adózott-e saját országában befektetése hozamából.

A bankok jó hírük védelme érdekében érdeklődnek, és egyre több ügyet jelentenek a pénzmosás ellen nyomozó hatóságoknak – írja a lap.

Szakmai berkekben úgy tudják, számos magyar ügyfél indíthatta útnak korábban Svájcban tartott pénzét: némelyeket a szigorúbb szabályok, másokat a jobb befektetés reménye ösztönözhette a vagyonok mozgatására. A pénzek továbbítását a bankok érdeklődése is kiválthatja. A lehetséges célpontok között főként a Távol-Keletet és a karibi térséget emlegetik – olvasható a cikkben.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 22.

Nagy kihívás a karbonsemlegesség elérése

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá. „A cégvezetők tisztában vannak azzal, hogy iparáguk környezeti lábnyoma számottevő – de saját szerepüket kedvezőbbnek ítélik meg, mint az iparágukét” – mutatta be a K&H fenntarthatósági indexe mögött meghúzódó kutatás eredményeit Suba Levente, a pénzügyi csoport fenntarthatósági vezetője.