A svájci bankok kutatják ügyfeleik titkát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Arra is kíváncsiak, adóznak-e ügyfeleik a hozamok után. Jó hírüket védik – írja a Magyar Nemzet.


Banki megkeresések érkeznek Svájcból: a pénzintézetek arra kérik magyar ügyfeleiket, elfogadható módon igazolják ott tartott vagyonuk eredetét – írja hétfői számában a Magyar Nemzet. Ezen túl egyre több bank arra is kíváncsi, hogy ügyfele adózott-e saját országában befektetése hozamából.

A bankok jó hírük védelme érdekében érdeklődnek, és egyre több ügyet jelentenek a pénzmosás ellen nyomozó hatóságoknak – írja a lap.

Szakmai berkekben úgy tudják, számos magyar ügyfél indíthatta útnak korábban Svájcban tartott pénzét: némelyeket a szigorúbb szabályok, másokat a jobb befektetés reménye ösztönözhette a vagyonok mozgatására. A pénzek továbbítását a bankok érdeklődése is kiválthatja. A lehetséges célpontok között főként a Távol-Keletet és a karibi térséget emlegetik – olvasható a cikkben.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.

2024. június 21.

Sok céget érhet kellemetlen meglepetés, mert hamarosan lejár a NIS2 regisztráció határideje

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.  

2024. június 21.

Tagok védelme a létesítő okirat módosítása során

A Ptk. helyes értelmezése szerint akkor is valamennyi tag egyhangú határozatára van szükség a létesítő okirat módosításához, ha a módosítás valamennyi tag jogait azonos módon hátrányosan érintené, vagy valamennyi tag helyzetét azonos módon hátrányosabbá tenné. Az „egyes tagok” kifejezés alatt egy, több, de akár valamennyi tag is értendő – a Kúria eseti döntése.