A svájci bankok kutatják ügyfeleik titkát

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. március 3.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Arra is kíváncsiak, adóznak-e ügyfeleik a hozamok után. Jó hírüket védik – írja a Magyar Nemzet.


Banki megkeresések érkeznek Svájcból: a pénzintézetek arra kérik magyar ügyfeleiket, elfogadható módon igazolják ott tartott vagyonuk eredetét – írja hétfői számában a Magyar Nemzet. Ezen túl egyre több bank arra is kíváncsi, hogy ügyfele adózott-e saját országában befektetése hozamából.

A bankok jó hírük védelme érdekében érdeklődnek, és egyre több ügyet jelentenek a pénzmosás ellen nyomozó hatóságoknak – írja a lap.

Szakmai berkekben úgy tudják, számos magyar ügyfél indíthatta útnak korábban Svájcban tartott pénzét: némelyeket a szigorúbb szabályok, másokat a jobb befektetés reménye ösztönözhette a vagyonok mozgatására. A pénzek továbbítását a bankok érdeklődése is kiválthatja. A lehetséges célpontok között főként a Távol-Keletet és a karibi térséget emlegetik – olvasható a cikkben.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek:


Közeledik a transzferár-nyilvántartás határideje
2021. március 2.

Idén legkésőbb május végéig kell eleget tenniük a transzferár dokumentáció készítési kötelezettségüknek azoknak a vállalatoknak, akik a naptári évvel megegyező üzleti évvel rendelkeznek.

3,6 százalékkal csökkent a GDP az utolsó negyedévben
2021. március 2.

A bruttó hazai termék (GDP) volumene a tavalyi negyedik negyedévben éves összehasonlításban visszaesett, de az előző negyedév viszonyítva 1,4 százalékkal nőtt - jelentette kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).