Adatszolgáltatás weblapon


2024-ben az internetes kommunikáció, megjelenés, kereskedelem talán fontosabb, mint korábban.

Tapasztalataink szerint a hatóságok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az internetes kereskedelem és általánosságban az adatszolgáltatás törvényileg előírt betartására.

Éppen ezért elengedhetetlen azon adatokat feltűntetni melyeket az „2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről” ír elő. Ezek szerint a honlap tulajdonosának a weboldalon (láblécben, vagy külön Impresszum menüpontban) a következő adatait elérhetővé kell tennie:
Cégneve, Székhelye, Elérhetőségei (Cím telefonszám, e-mail cím), Cégjegyzékszám, Adószám, Hatósági engedély azonosítója (amennyiben tevékenysége engedélyköteles), Kamarai tagság azonosítója.

Ezeken túl, a törvény előírja, hogy a tárhely szolgáltatói adatai is feltűntetésre kerüljenek.

Forrás: Domanin Regisztráció Kft.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 23.

Kamatot vágott a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.

2024. július 23.

Hatályba lépett az Ecodesign Keretrendelet – új szabályok a termékek fenntarthatóságának növeléséért

Július 18-án hatályba lépett az Ecodesign Keretrendelet az Európai Unióban, lehetővé téve azon kötelező környezetvédelmi szempontok előírását, amelyeket az uniós piacra kerülő termékek tervezésekor figyelembe kell venni. A Keretrendelet célja, hogy lényegesen javítsa az uniós piacon forgalmazott termékek körforgásos jellegét, energiahatékonyságát és más fenntarthatósági tulajdonságait. Dránovits Dóra és Horváth Fanny, a DLA Piper Hungary szakértői összefoglalták a rendelet főbb intézkedéseit.

2024. július 22.

Lendületet vett az ingatlanpiac

A hazai ingatlanpiacon a Duna House (DH) becslése szerint az első félév 61 646 adásvétellel zárult, ami 40 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest.