Afrikában és Dél-Amerikában terjeszkedhet a 77 Elektronika Kft.


Afrikában és Dél-Amerikában folytathatja a terjeszkedést az orvostechnológiai 77 Elektronika Kft. – közölte a vállalat szerdán.

A cég nemrég Nigériában tartott konferencián mutatta be a termékeit, tavaly pedig Algériában, Angolában és a Dél-afrikai Köztársaságban lépett piacra. Afrikában már 13 állammal bonyolítanak folyamatos áruforgalmat, új disztribútoraik révén Ecuador, Horvátország és Peru piacán is jelen vannak, miközben az Egyesült Államok, az EU tagállamai és Brazília továbbra is a legjelentősebb célországaik maradtak – tették hozzá.

A társaság a folyamatos fejlesztésekkel magyarázza, hogy jelentős kiviteli lehetőségekhez jutottak. Több mint 100 kutató- és fejlesztőmérnököt foglalkoztatnak, árbevételük 6-7 százalékát forgatják vissza új termékek és technológiák fejlesztésébe, a saját márkanéven árusított termékek mellett piacvezető nemzetközi nagyvállalatokon keresztül is értékesítenek – olvasható a közleményben.

Az orvosdiagnosztikai eszközöket fejlesztő és gyártó 77 Elektronika Kft. Budapesten és Balatonfüreden működtet gyárakat, körülbelül 700 munkavállalót foglalkoztat és majdnem 100 országba exportál. Beszámolója szerint a 37 éves cég 2021-ben 18,8 milliárd forint, 2022-ben 38,3 milliárd forint bevétellel zárt. Az exportértékesítések összege csaknem 21,8 milliárd forintról több mint 30,6 milliárd forintra, az adózott eredmény 2,36 milliárd forintról 6,38 milliárd forintra nőtt az elmúlt 2 évben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 17.

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan – jelentette be szerdán a KSH.

2024. április 17.

Hatalmasak az anyagi különbségek a középkorúak táborában

Bár az infláció visszahúzódott, a középkorúak jövedelme nem emelkedett jelentősebben, így érdemben nem változott az anyagi helyzetüket jónak vagy gyengének látók aránya. A K&H biztos jövő felmérés idei első negyedéves eredményei szerint a 30-59 évesek 58 százaléka inkább pozitívnak tartja az anyagi helyzetét, 42 százalékuk pedig gyengének. A válaszadók háztartásában az átlagos jövedelem 499 ezer forint volt, ami magas értéknek számít, ugyanakkor a korábban látott emelkedés megállt. A középkorúak 2 százaléka átlagosan 232 ezer forintos háztartási jövedelem mellett úgy érzi, hogy nélkülöznie kell, míg a másik végletet a 751 ezer forintos átlaggal rendelkezők képviselik, akiknek nincs anyagi gondja és rendszeresen félre tudnak tenni.