Az EY Globális Fenntarthatósági csapatának részévé válik a denkstatt tanácsadó cég


A fenntarthatósági tanácsadással foglalkozó denkstatt a jövőben „EY denkstatt” márkanéven, az EY fenntarthatósági csapatának részeként segíti a vállalatokat a zöld átállással kapcsolatos kérdések kezelésében – tájékoztatott az EY kedden.

Kiemelték: a megállapodás révén Magyarország legnagyobb fenntarthatósági (ESG) tanácsadója jön létre 60 emberrel, köztük gazdasági, természettudományi és műszaki területek szakértőivel.

A tranzakció Magyarország mellett Ausztriában, Bulgáriában, Romániában és Szlovákiában is megtörténik – írták. Az egyesüléssel az EY denkstatt teljes körű, ágazatspecifikus megoldásokkal segíti a vállalatokat a zöld átállásban – idézte a közlemény Vékási Tamást, az EY Magyarország vezérigazgatóját.

Többek között fenntarthatósági átvilágítással, ESG jelentések készítésével és hitelesítéssel, klímaváltozási és dekarbonizációs stratégiakészítéssel, zöld épület minősítési szolgáltatásokkal támogatják a cégek üzleti döntéseit – írták.

Az EY globálisan 2020-ban karbonsemlegessé, 2021-ben karbonnegatívvá vált, jelenlegi célja a nettó zéró karbonkibocsátás elérése 2025-re, amihez az EY Magyarország is hozzájárul – közölték.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

Ritkán vásárolnak ingatlant a külföldiek

Az utóbbi fél évben a vevők kevesebb mint három százaléka volt külföldi állampolgár: az Otthon Centrum adatai szerint a legtöbbet a kínaiak költik, akik a magyar átlag majdnem másfélszereséért vásárolnak.

2024. május 29.

Nem mindenkinek jutnak EU-s források

(Újra)Indul idén nyáron a 2021-2027-es EU költségvetéshez kapcsolódó pályázati idény, hiszen 2023 év végén az ún. Igazságügyi reform Bizottsági elfogadásával jelentős, 10,4 mrd euró összegű forrást szabadítottak fel Magyarország számára. Ennek eredményeként több, a gazdasági szereplők által is már nagyon várt operatív program pályázatai nyílhatnak meg. A kohéziós források mellett energetikai fejlesztések támogatására szolgáló pályázatok kiírására számíthatunk még az idén – hangsúlyozták a Niveus Consulting Group pályázatírási és tanácsadási üzletágának szakértői.

2024. május 29.

Áprilisban a vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

Áprilisban a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).