Azonos bér a nyugdíjasoknak is

Szerző: Adó Online
Dátum: 2010. október 25.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nyugdíjas dolgozónak sem lehet kevesebbet fizetni, mint az aktív korúaknak olvasható az Egyenlő Bánásmód Hatóság egy korábban nyilvánosságra hozott döntéséből. Megállapítást nyert, hogy a konkrét esetben a foglalkoztató megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, amikor az egyik alkalmazottjának az életkora miatt alacsonyabb a munkabért állapított meg, mint a vele azonos értékű munkát végző más dolgozóknak.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság álláspontja szerint az egyenlő bánásmód követelménye akkor sérül, ha valakit valamely ún. „védett tulajdonsága” miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesítenek, mint amelyben más, vele összehasonlítható helyzetben lévők részesülnek. Ilyen védett tulajdonságnak minősül az életkor is. A vonatkozó törvény emellett kifejezetten előírja, hogy az egyenlő bánásmód követelményét a foglalkoztatási jogviszonyok tekintetében szintén meg kell tartani, többek között a munkabér megállapítása és megfizetése kapcsán. Az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elvet egyébként a Munka Törvénykönyve kifejezetten is rögzíti.

Számos körülményt vizsgálni kell ugyanakkor a munkák egyenértékűsége kapcsán (pl. az elvégzett munka természete, munkakörülmények, tapasztalat végzettség stb.). Az ilyen ügyekben speciális bizonyítási szabályok érvényesülnek. A sérelmet szenvedett munkavállalónak csak a bérkülönbséget és védett tulajdonságát kell valószínűsítenie, míg a munkáltatónak azt kell bizonyítania, hogy megtartotta az egyenlő bánásmód követelményét. Csak akkor mentheti ki magát, ha bebizonyosodik, hogy a meglévő bérkülönbség „számba vehető lényeges és jogszerű feltételen” alapult – mutat rá a hatóság. Kiemelték továbbá, hogy a jogsértés megállapítása esetén az érintett dolgozók eredményesen kezdeményezhetnek munkáltatójukkal szemben munkaügyi vitát is, amelynek keretében kérhetik a bérük felemelését, az elmaradt munkabér megfizetését. A munkajogi előírások szerint az egyenlő munkáért, egyenlő bér elvét egyébként nemcsak a munkabér, hanem a pénzbeli és természetbeni juttatások és a szociális juttatások esetében is alkalmazni kell.


Kapcsolódó cikkek:


Nagyot nőtt a termőföld ára
2020. február 27.

Nagyot nőtt a termőföld ára

A termőföld hektáronkénti átlagára elérte az 1,6 millió forintot tavaly, ami 11 százalékos drágulás az előző évhez képest az Agrotax Kft. legfrissebb elemzése szerint.

A kereskedelmi cégek vezetői a legoptimistábbak
2020. február 27.

A K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredménye szerint meglehetősen optimistán nyilatkoztak a cégvezetők pénzügyeik idei alakulásáról, különösképp a kereskedelmi szektorban.

Az elrettentést célozza a Telekom-bírság
2020. február 26.

Három héten belül a második súlyos büntetést szabta ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Telekomra, mert a társaság megtévesztette a fogyasztókat.

Tovább nőtt az építőipari cégek száma
2020. február 26.

Az építőipari cégek számának növekedése 2020-ban sem állt meg, annak ellenére, hogy 2019 végén az építőipari termelés növekedése alacsonyabb fokozatba kapcsolt.