Bérezés és juttatások, mi szerepeljen az álláshirdetésben?


Az álláshirdetés egyik legnehezebben megírható része a „Mit kínálunk” szekció. Míg arról konkrét elképzelésünk van, hogy milyen feladatkörre keressük a megfelelő embert, addig a juttatási csomag leírásánál több akadályba is ütközhetünk.

Kihívások a juttatások megfogalmazása során:

  • A leggyakoribb juttatások ma már elcsépeltnek hangzanak (például: versenyképes fizetés, fiatalos csapat, dinamikusan növekedő vállalat, fejlődési lehetőség)
  • Bizonyos juttatási elemeket céges szabályozás miatt nem lehet publikálni, vagy az erős versenykörnyezetben nem szeretnénk, hogy egy-egy konkurens is megismerje azokat.

A JobGroup szakértőinek tanácsa, hogy gondolkozzunk el azon, mit tudunk nyújtani a jövőbeli munkavállalóknak! Hívjuk segítségül a kulcs-vezetőket vagy akár a teljes csapatot és kérdezzük meg tőlük, hogy miért jó itt dolgozni! A pozícióspecifikus előnyökre a szakmai vezető adhat választ.

Fogalmazzunk minél konkrétabban, hogy miért érdemes hozzánk jelentkezni, akár számokkal, konkrét programokkal, képzésekkel alátámasztva.

Vannak olyan „Mit kínálunk” elemek, amit alapvetésként kezelnek a pályázók és nem jelent számukra előnyt. Ilyen például a rugalmas munkavégzés, a modern munkaeszközök vagy a műszakpótlék. Ennek ellenére érdemes ezeket is megemlíteni, hogy ne okozzon ezek hiánya félreértést vagy hiányérzetet, ami akár a jelentkezéstől is eltántoríthatja az olvasót.

A „Mit kínálunk” résznél van lehetőségünk igazán vonzóvá tenni az álláshirdetést, így fontos, hogy valóban minden lehetőséget megemlítsünk, amit a vállalat nyújtani tud. Ugyanakkor tartózkodjunk a ferdítésektől vagy a valótlan elemek felsorolásától!

Bérezés kiírása:

A bérsáv kiírása a magyar munkaerőpiacon még tabutémának számít, bár vannak olyan vállalatok és platformok, amik igyekeznek ledönteni ezeket a falakat. A bér kiírásának hiánya globális kihívás, a PayScale 2022-es kutatása alapján csupán a vállalatok 20%-a írja bele a hirdetésbe a bérsávokat. Ennek ellenére a transzparencia egyre fontosabb, például az Indeed 2021-es felmérése alapján a vállalatok 83%-a igyekszik átláthatóbbá tenni a juttatási rendszert. Minél hamarabb érdemes a transzparencia irányába elmozdulni a toborzás tekintetében is, hiszen ahogy egyre több vállalat dönt a bérek kiírása mellett, annak versenyelőnye is egyre kisebb lesz.

Okok a bér kiírása mellett:

  • Motiváló (a jelöltek szívesebben, és nagyobb motiváltsággal jelentkeznek olyan helyre, ahol tisztában vannak a bérekkel, mert nem éri őket meglepetés egy hosszú, több körös pályázási folyamat után)
  • Transzparens

Okok a bér kiírása ellen:

  • Erős versenykörnyezetben a konkurencia is látja a bért
  • Kevesebb rugalmasság a bértárgyaláson
  • Bérfeszültség meglévő és új munkavállalók között

A bérsáv kiírása motiválja a jelentkezést és segít lecsökkenteni az előszűrésre kerülő profilok számát. Különösen javasolt azoknál, akik rövid határozott időre keresnek munkavállalókat, hiszen ilyenkor minden lehetőséget meg kell ragadni a jelentkezések ösztönzésére.

Az „Álláshirdetés írása – egy HR-szolgáltató praktikái” című teljes kiadvány az alábbi linkre kattintva érhető el: https://bit.ly/allashirdetes_irasa

Forrás: JobGroup sajtóközleménye


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

Háromszorosára nőtt a befektetési arany forgalma tavaly

Tavaly 3,3 milliárd forint értékben vásároltak az ügyfelek befektetési célú aranyat, ami a 2021-es forgalom háromszorosa; az értékesített aranytömbök mennyisége december végére elérte a 141 kilogrammot – tájékoztatott a BÁV Zrt. a fiókhálózatának adatai alapján összeállított közleményében.

2023. február 8.

Májusban létrejön Magyarország második legnagyobb bankja

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését. Így a bankcsoport két tagja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. a terveknek megfelelően, 2023. április 30-án egyesül, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését. Az így létrejövő, tisztán magyar tulajdonú nagybank a mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb piaci szereplője lesz.