Bonyolódik a pénztárgépcsere


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyik magyar mobilcég sem szállíthatja a pénztárgépek online összeköttetését végző berendezést – írja a Népszabadság.


A pénztárgéprendeletből és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatásából az következik, hogy a pénztárgépek online bekötésére egyetlen magyar mobilszolgáltató sem felel meg – írta szombati számában a Népszabadság. A kereskedők, a vendéglátósok és a taxisok csak úgy tudják rákötni a pénztárgépeket és a taxiórákat a NAV szervereire, ha külföldi mobilcégek szolgáltatását veszik igénybe.

A jogszabály értelmében a pénztárgépek új adóügyi ellenőrző egységeiben (AEE) nem lehetnek hagyományos SIM kártyák, amelyek helyett SIM csipek működnek majd, amelyek nem cserélhetők. Így mindenki, aki pénztárgépet üzemeltet, az első szerződéssel el is kötelezi magát a szolgáltatója mellett. 

Egyelőre nem tudni, hogy az új műszaki konstrukció mennyibe kerül majd, és azt sem, hogy mely társaságok szállítják őket.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

A lap hétfői számában arról ír, hogy milyen cégek jelentkeztek már be a piacra.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 14.

Még mindig sokan mondanak le a nyaralásról

Nagyon vegyes a kép az utazási tervek terén. Összességében javult a középkorúak utazási helyzete, és akik terveznek nyaralást, azok többet szánnak erre a K&H biztos jövő index szerint, de a koronavírus járvány utáni időszakhoz képest még mindig visszafogottnak mondható az utazási kedv. Ráadásul még mindig sokan vannak, akik a pénzhiány miatt nem tudnak hosszabb vakációt beiktatni: a válaszadók 71 százalékánál ez az indok. Ez az arány nem sokkal alacsonyabb a tavalyi 77 százaléknál, viszont még mindig jóval meghaladja a tavalyelőtti 58 százalékos arányt.

2024. június 14.

Májusban minden termékcsoportban nőtt az építőanyag-értékesítés volumene

Az építőanyag-piacon minden termékcsoportban nőtt az értékesítés volumene májusban, az árak azonban csökkentek, ami kedvező jel az otthonfelújítási program júniusi indulása előtt és a lakásépítési szegmens lassú, de biztos felpörgésére utal – erről Juhász Attila, az Újház Zrt. és az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi elnöke tájékoztatott pénteken.