Bonyolódik a pénztárgépcsere


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyik magyar mobilcég sem szállíthatja a pénztárgépek online összeköttetését végző berendezést – írja a Népszabadság.


A pénztárgéprendeletből és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatásából az következik, hogy a pénztárgépek online bekötésére egyetlen magyar mobilszolgáltató sem felel meg – írta szombati számában a Népszabadság. A kereskedők, a vendéglátósok és a taxisok csak úgy tudják rákötni a pénztárgépeket és a taxiórákat a NAV szervereire, ha külföldi mobilcégek szolgáltatását veszik igénybe.

A jogszabály értelmében a pénztárgépek új adóügyi ellenőrző egységeiben (AEE) nem lehetnek hagyományos SIM kártyák, amelyek helyett SIM csipek működnek majd, amelyek nem cserélhetők. Így mindenki, aki pénztárgépet üzemeltet, az első szerződéssel el is kötelezi magát a szolgáltatója mellett. 

Egyelőre nem tudni, hogy az új műszaki konstrukció mennyibe kerül majd, és azt sem, hogy mely társaságok szállítják őket.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

A lap hétfői számában arról ír, hogy milyen cégek jelentkeztek már be a piacra.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 22.

Nagy kihívás a karbonsemlegesség elérése

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá. „A cégvezetők tisztában vannak azzal, hogy iparáguk környezeti lábnyoma számottevő – de saját szerepüket kedvezőbbnek ítélik meg, mint az iparágukét” – mutatta be a K&H fenntarthatósági indexe mögött meghúzódó kutatás eredményeit Suba Levente, a pénzügyi csoport fenntarthatósági vezetője.