Bővítette üzemét Hódmezővásárhelyen a Csomiép Kft.


Uniós támogatással, mintegy 600 millió forintos beruházással bővítette üzemét és termelési kapacitását az építési betonelemeket készítő Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. – tájékoztatta a vállalkozás.

A közlemény szerint a 2022 elején indult és tavaly év végén befejeződött beruházás költségeiből 419,30 millió forintot fedezett feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás.

A növekvő megrendelői igények kiszolgálása érdekében a cég 2645 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítette telephelyét, ahol így már a legújabb technológiák alkalmazására is lehetőség nyílik. Üzembe állítottak két futódarut,  beszereztek egy új, nagy teljesítményű hídmérleget, egy új berendezést a gyártási folyamathoz elengedhetetlen magas nyomású gőz előállítására. Az új csarnokban gyártott termékek előkészítését gyorsítja meg a fejlesztés keretében vásárolt árokásó-rakodógép is.

A CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft-t 1989-ben alapította hat állami vállalat és két magánszemély, ma a cég magyar szakmai befektetők tulajdonában áll.

Az alapításkor meghatározó tevékenységi kör, a vízrendezéshez kapcsolódó műszaki feladatok ellátása az elmúlt 35 év folyamán kibővült csatornázó elemek, út- és vasútépítési elemek, mezőgazdaságban és a környezetvédelem területén használatos előregyártott vasbeton elemek előállításával.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 116 alkalmazottat foglalkoztató Csomiép Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2022-ben meghaladta az 5 milliárd forintot, ami 47 százalékos növekedés az előző évhez képest. A vállalkozás adózott eredménye 2021-ben 453 millió, 2022-ben mintegy 644 millió forint volt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Enyhe recesszióban Németország

Végleges és kiigazított adatok szerint a német GDP 0,1 százalékkal csökkent 2023-ban, éves összevetésben. A negyedik negyedéves gazdasági teljesítmény rontotta érdemben a mutatót.