Bővült az online kiskereskedelem


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

230 milliárd forintra bővült tavaly a teljes online kiskereskedelem forgalma.


A teljes online kiskereskedelem forgalma mintegy 13 százalékkal, 230 milliárd forintra bővült tavaly a megelőző évhez képest, ezen belül a hat legfontosabb szektor árbevétele 14 százalékkal nőtt, mintegy 150 milliárd forint volt – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös online kiskereskedelmi index (OKI) kutatásából.

Az adatok szerint a teljes e-kereskedelemben 22 millió tranzakció történt tavaly, ezen belül 13 millió a hat kiemelt szektorban.

A kiskereskedelemben egy vásárlásnál átlagosan 2500 forintot költenek a vevők, a teljes e-kereskedelemben 8400, a legfejlettebb hat szektorban pedig 12 ezer forintot.

Az online kiskereskedelmi index kutatás keddi budapesti bemutatóján Madar Norbert, a GKI Digital üzletág-vezetője elmondta: a szépség-egészség, a műszaki cikk, a számítástechnika, az otthon-kert, a játék-kultúra, valamint a ruházat-sport-divat-kiegészítő szektort 600 áruház bevonásával vizsgálták januárban, a válaszok a szektorokra reprezentatívak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Enyhe recesszióban Németország

Végleges és kiigazított adatok szerint a német GDP 0,1 százalékkal csökkent 2023-ban, éves összevetésben. A negyedik negyedéves gazdasági teljesítmény rontotta érdemben a mutatót.