Csaló pénztárgép-árusoktól óv az NGM


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nincs még engedélyezett, online kapcsolatra alkalmas pénztárgép, így aki hasonlót árul, az megtéveszti vásárlóit – közölte a nemzetgazdasági tárca. A minisztérium a csalók leleplezésére buzdít.


Az NGM elhatárolódik az engedéllyel nem rendelkező pénztárgép gyártóktól és forgalmazóktól, egyben felhívja a figyelmet, hogy Magyarországon csak az a pénztárgéptípus forgalmazható, amely megfelel a jogszabályi előírásoknak, és ezt tanúsítja a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélye. A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: eddig a hivatalhoz öt forgalmazási engedély iránti kérelem érkezett be, amelyek értékelése még tart.

A gazdasági tárca információi szerint a közelmúltban több vállalkozás is megtévesztő eszközökkel hirdette saját – még nem engedélyeztetett – termékét. Továbbá egyes cégek politikai támogatásra hivatkozva kínálnak pénztárgép csomagokat e-mailben, illetve honlapokon keresztül.

A közlemény szerint a tárca üdvözli azon gyártói törekvéseket, amelyek a mihamarabbi piacra jutásra irányulnak, azonban határozottan elutasítja azokat a tisztességtelen megnyilvánulásokat, amelyek arra engednek következtetni, hogy a minisztérium bármely gyártót kiemelt figyelemben részesítene. Hangsúlyozzák: az elbírálás során csak a műszaki követelményeknek való megfelelés lehet szempont.

Az NGM kéri az érintetteket, illetve a lakosságot, hogy amennyiben a fent leírtakhoz hasonló visszaélést észlel, haladéktalanul jelezze azt az ugyfelszolgalat@ngm.gov.hu elérhetőségen, hogy a tárca megtehesse a szükséges lépeseket a Gazdasági Versenyhivatal eljárása érdekében.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A Lego lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról

A Lego csoport leállította az újrahasznosított műanyagból készült építőkockák fejlesztésére irányuló egyik kiemelt projektjét, miután kiderült, hogy az eldobható PET-palackokból kinyert új anyag gyártási folyamata magasabb szén-dioxid-kibocsátással járna az eddiginél – jelentette a Financial Times című londoni üzleti napilap hétfőn.

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.