Devizahitelek: adókedvezmény a segítő bankoknak?

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. április 9.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a Hír TV műsorában érzékeltette, hogy akár kedvezményeket is kaphatnak a különadóból azok a bankok, amelyek együttműködőek lesznek a devizahitelesek problémájának megoldásában.


Rogán Antal azt mondta, hogy „lehet a részletszabályokról beszélni, hogyha a bankok hajlandók valamit adni a devizahiteleseknek”. A kormány kész visszamenőleg szabályozni a kiugróan előnytelen szerződéseket, mivel erre az Alkotmánybíróság nemrég hozott döntése lehetőséget ad – tette hozzá a frakcióvezető.

Kiskönyvtár az áfáról 3. rész: Áfalevonás és áfa-visszaigénylés

Gyakorlati példákon keresztül bemutatjuk az adólevonási jog természetét, szabályait, az adólevonás általános és különös feltételeit, kitérve a speciális termék- és szolgáltatáskörökre. Ismertetjük az adólevonás tárgyi feltételeit, valamint az áfa-visszaigénylés jelenleg hatályos rendszerét.

Rendelje meg most! Ára mindössze 2990 Ft+ 5% áfa

Most már csak azt kell megvárni, hogy a legfelsőbb bírói fórum is döntsön a kérdésről, és kedvező esetben a parlament gyorsan meg tudja alkotni az új szabályozást, és még idén kialakulhat a menetrendje a devizahitelek kivezetésének  – írja az Origo.

A frakcióvezető megismételte Orbán Viktornak azt a kijelentését, hogy a bankadó megmarad, a bankok beépítették a költségeikbe az adónemet és nyereséget mutattak ki.


Kapcsolódó cikkek:


EY: újdonság a NAV célkeresztjében
2021. február 23.

Idén is közzétette ellenőrzési tervét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyből kiderül, mely területekre fókuszál vizsgálatai során.