Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség


Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, hogy hatékonyabban támogathassák az exportpiacokon tevékenykedő vagy az oda kilépést tervező vállalatokat – tájékoztatta a két társaság hétfőn.

Ennek érdekében a két vállalat kiaknázza a köztük lévő szinergiákat, ezzel biztosítva, hogy ügyfeleik egymást kiegészítő komplex szolgáltatásokhoz juthassanak exporttevékenységük során – emelték ki közleményükben.

Az együttműködés keretében támogatott vállalatok így igénybe vehetik a külpiaci megjelenéshez, tanácsadáshoz, partnerkereséshez kapcsolódó szolgáltatásokat – írták.

Szabó Levente, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese a közleményben hangsúlyozta: az együttműködés segíthet abban, hogy az MBH Bank ügyfélkörébe tartozó, exportorientált vállalatok hatékonyabban érjék el külpiaci céljaikat.

Továbbá szeretnék elérni azt a több száz magyar vállalatot, amelyekre támaszkodva megvalósulhat az a kormányzati cél, hogy duplájára emelkedjen a nemzetközileg is kiemelkedő, nemzeti bajnok cégek száma – tette hozzá.

Nestor Andrea, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgató-helyettese a közleményben jelezte: a HEPA célja az exportáló kkv-k számának és arányának növelése mellett a nagyobb, tőkeerős hazai cégek külpiaci támogatására is, például külföldi gyártókapacitások létrehozásával, és ebben segíthet az MBH Bankkal elindított együttműködés.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. professzionális szolgáltatásokkal és ösztönző eszközökkel kívánja segíteni a magyar vállalkozások külföldi piacra lépését, összhangban a Nemzeti Exportstratégiában meghatározott célokkal.

Az MBH Bank 11 107 milliárd forintos mérlegfőösszegével Magyarország második legnagyobb pénzintézete és legtöbb bankfiókkal rendelkező bankja. Betétállománya több mint 6957 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány meghaladja az 5170 milliárd forintot.

A pénzintézet korrigált adózás előtti teljes átfogó eredménye 2023-ban 118,8 százalékos emelkedéssel 345,3 milliárd forintra nőtt, a korrigált teljes átfogó jövedelemmel számított tőkearányos megtérülése 33,1 százalékra, míg tőkemegfelelési mutatója 22,1 százalékra emelkedett tavaly.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 19.

Adathalász SMS-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.

2024. június 18.

EY: adatlopásoktól rettegnek a vásárlók

Egyre több vevő aggódik amiatt, hogy a vásárláskor megadott adatai kiszivárognak, ami a kereskedőket is lépésre kényszeríti – mutat rá az EY legfrissebb, 30 ország több mint 23 000 fogyasztójának megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.

2024. június 18.

PwC: a CSRD feladja a leckét a vállalatoknak

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, de sokan még nem igazán tudják, hogyan – derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.