Idén még ingyenesen válthatók át a régi húszezres bankjegyek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ingyenesen a bankok és a posta pénztárainál december 31-ig válthatók át a régi húszezres bankjegyek – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

A bevont, régi húszezres bankjegyek a bevonási határnaptól számított 3 évig minden bank és postafiókban térítésmentesen válthatók át azonos címletű, törvényes fizetőeszközökre.

A Magyar Nemzeti Bank 2017. december 31-én vonta be a készpénzforgalomból a régi – 2015 előtt kibocsátott – húszezres bankjegyeket.

Január 1-től a posta és a hitelintézetek továbbra is átválthatják az érintett régi címleteket, azonban e szolgáltatás nyújtásáról és annak feltételeiről – például díj felszámításáról – a saját üzletpolitikájuk szerint dönthetnek – mutatott rá a jegybank.

Az MNB továbbra is a bevonási határnaptól számított 20 évig, azaz 2037. december 31-ig díjmentesen váltja át törvényes fizetőeszközökre a régi 20 000 forintosokat.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2017. július 21.

42 milliárdtól kell szabadulni a hónap végéig

A hónap végéig lehet fizetni a 2016 előtt kibocsátott 2000 és 5000 forintosokkal, utána az újabb, más tervezésű és hamisításvédelmi elemekkel ellátott bankjegyek veszik át a helyüket – írja a Magyar Idők.