Infrastrukturális beruházások húzzák az építőipart


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Javuló építőipari statisztikákról számolt be a KSH: szeptemberben az építőipari termelés volumene 6,8 százalékkal nőtt. Út- vasút és szennyvíztisztítók építésének köszönhető a szép adatsor.


Szeptemberben az építőipari termelés volumene 6,8 százalékkal nőtt éves összevetésben, az év első kilenc hónapjában a termelés összesen 5 szzalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest – közölte honlapján a KSH.

Az épületek építése építményfőcsoport teljesítménye 4,2, az egyéb építményeké 9,4 százalékkal nőtt; utóbbi bővülés az út- és vasútépítési munkák mellett a
speciális szaképítés ágazat egyéb építményeken végzett munkáinak köszönhető.

A szeptemberben kötött új szerződések volumene 1,8 százalékkal emelkedett éves összevetésben, ezen belül az épületek építésére kötött szerződések volumene 7,5 százalékkal csökkent, az egyéb építmények építésére kötötteké viszont 10,5 százalékkal nőtt. A növekedés az útépítési munkákra, valamint a szennyvíz- és hulladékkezelési létesítményekre kötött szerződéseknek köszönhető.

Az építőipar termelői árai a harmadik negyedévben 2 százalékkal emelkedtek egy év alatt.


Kapcsolódó cikkek

2024. április 16.

A Yettel kétszámjegyű bevételnövekedést ért el tavaly

Jó évet zárt tavaly a Yettel Magyarország: a távközlési szolgáltató árbevétele a nemzetközi számviteli sztenderdek szerint kétszámjegyű mértékben, 615 millió euróra nőtt, adózott nyeresége enyhe csökkenéssel 6 millió euró lett – ismertette Takács József, a Yettel Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese egy keddi sajtóbeszélgetésen Törökbálinton.

2024. április 16.

A vártnál többen váltottak lakásbiztosítást a márciusi kampányban

A márciusi lakásbiztosítási kampányban a vártnál többen kötöttek új biztosítást, illetve változtatták meg korábbi szerződésüket régi biztosítójuknál, csaknem félmillió új lakásbiztosítási szerződést kötöttek, illetve kötöttek újra az ügyfelek – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.