Jelentősen nőtt a CIG Pannónia adózott eredménye


A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. konszolidált adózott eredménye 2338 millió forint volt az idei első három negyedévben, ami 252 százalékkal magasabb a tavaly ugyanebben az időszakban elért, IFRS 17 szerinti eredményhez képest – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

A CIG Pannónia felhívta a figyelmet, hogy a jelentés a jogszabályi kötelezettségnek megfelelően az IFRS 17 standardok szerint készült el, a csoport az új számviteli módszertant a 2023. január 1-jével kezdődő üzleti évre alkalmazza először.

A társaság kiemelte: az adózott eredmény annak ellenére érte el ezt a mértéket, hogy az IFRS 17 áttérés miatti tőkenövekedés következtében egyszeri, 475 millió forintos társasági adófizetési kötelezettsége keletkezett, valamint a 2022. július 1-től bevezetett extraprofit adónak 502 millió forintos hatása volt.

A díjbevétel növekedés motorjai továbbra is a hitelfedezeti (3,8 milliárd forint növekedés) és a vállalati vagyonbiztosítási (1,7 milliárd forint növekedés) szolgáltatásaik voltak.

Közölték: 2023 harmadik negyedévében is folytatódott díjbevételek dinamikus növekedése, a mértéke 42 százalék volt, így az ebben az évben már harmadszor haladja meg a 10 milliárd forintot.

A jelentés szerint a biztosító tőkehelyzete stabil, tőkemegfelelési mutatója 215 százalék. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Kedden a papír 278 forinton zárt, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 220 forint, a legmagasabb 340 forint volt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 25.

Borúlátóbbak a német cégvezetők

Romlott a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének németországi üzleti hangulatindexe júliusban az elemzők által várt minimális javulás helyett.

2024. július 25.

Az első negyedévben a pénzforgalmi visszaélések értéke 9 milliárd forint volt

A pénzforgalmi visszaélések értéke tavaly 23 milliárd forint volt, míg idén az év első negyedévében az online csalások összege elérte a 9 milliárd forintot – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közigazgatási államtitkára az M1 aktuális csatornán. Augusztustól új jogszabály nehezíti a csalók dolgát.