Jöhet a kötelező kamarai tagság


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) fontolóra vette, hogy kötelező kamarai tagságot vezetne be minden cég számára – írja a Népszabadság.


A lap egy MKIK-előterjesztés alapján azt írta, hogy 2016-tól minden cég kötelező tagdíjat fizetne az MKIK-nak. A díj a jelenlegi ötezer forintnál magasabb lenne, ugyanakkor a jelenlegi kamarai tagok kevesebbet fizetnének.

 

A kötelező kamarai hozzájárulást már eddig is minden cég fizeti, amit a vállalkozók többsége tagságként éli meg. A kötelező tagságért ugyanakkor kevesebbet kapnának a cégek a kamara tervei szerint, ugyanis az MKIK szakítana az eddigi egy tag-egy szavazat elvvel és a jövőben a gazdasági erő szerint súlyoznák a szavazatokat – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A Lego lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról

A Lego csoport leállította az újrahasznosított műanyagból készült építőkockák fejlesztésére irányuló egyik kiemelt projektjét, miután kiderült, hogy az eldobható PET-palackokból kinyert új anyag gyártási folyamata magasabb szén-dioxid-kibocsátással járna az eddiginél – jelentette a Financial Times című londoni üzleti napilap hétfőn.

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.