Kivonulhat a Vodafone?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyitottak a magyar érdekeltség eladására. A Vodafone Group jelezte: nincs ilyen konkrét terv.


Nem zárkózik el a Vodafone attól, hogy több közép-európai érdekeltségét, köztük az ausztriai, a magyarországi és a csehországi leányvállalatát eladja, ha megfelelő ajánlatot kap rá – írja a portfolio.hu.

A Vodafone csoporton belül a magyar leánycég elhanyagolható méretű, a csoportszintű árbevétel kevesebb mint 0,9 százalékát adja – derül ki a cikkből.

A portfolio.hu véleménye szerint nem elképzelhetetlen az sem, hogy az állam vegye meg a mobilszolgáltatót, ezzel kapcsolatban már többször megjelentek találgatások, legutóbb tavaly februárban értesült úgy az Origo, hogy több forrás is megerősítette az állam vételi szándékát, sokan a Vodafone-on belül is tényként kezelték a magyar operáció eladását az államnak.

A Vodafone Group nem tervezi a magyarországi érdekeltség eladását – közölte a Vodafone Group az MTI érdeklődésére.

A Vodafone közölte, a félreértés abból adódik, hogy Vittorio Colaonak feltettek egy kérdést, ami arra vonatkozott, hogy a cég eladná-e egyes érdekeltségeit.

A tájékoztatás szerint Colao a kérdésre válaszolva mindössze annyit mondott: a Vodafone általános elvként vallja, hogy a részvényesei érdekében mindig nyitott a portfóliója esetleges módosítására. A vezérigazgató általánosságban nyilatkozott és semmilyen módon nem állt szándékában azt sugallni, hogy a Vodafone csoportnak ilyen jellegű konkrét tervei lennének bármelyik helyi piacára vonatkozóan – közölte a Vodafone Magyarország.
(portfolio.hu, MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Enyhe recesszióban Németország

Végleges és kiigazított adatok szerint a német GDP 0,1 százalékkal csökkent 2023-ban, éves összevetésben. A negyedik negyedéves gazdasági teljesítmény rontotta érdemben a mutatót.