Könnyebb hitelhez jutni a magyar cégek szerint

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. január 15.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Javulnak a hitelhez jutás feltételei a magyar vállalatvezetők többsége szerint. A hazai döntéshozók a regionális és a nemzetközi átlagnál is bizakodóbban látják a jelenlegi finanszírozási helyzetet – derül ki az EY Tőkebizalmi Barométeréből.


Az EY felméréséből is egyértelműen kitűnik, hogy egyre optimistábbak a magyarországi vállalatvezetők a finanszírozás kérdésében. Különösen jó hír ez annak ismeretében, hogy a hazai vállalatvezetők mintegy fele már egyértelműen a növekedésre koncentrál.

Ennek pedig nélkülözhetetlen feltétele, hogy megfelelő mértékű hitel álljon rendelkezésre, hiszen a hazai vállalati szektor hagyományosan tőkehiánnyal küzd – mondta Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezető partnere. 

ADÓMOZAIK 2014
  • Többet szeretne tudni a 2014-re vonatkozó adó-tb-számviteli változásokról?
  • Kérdései vannak?

Értesüljön az újdonságokról a nemzetgazdasági tárca, a NAV és az OEP szakembereitől, jöjjön el 2014. január 21-22-én kétnapos szakmai konferenciánkra!

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, 1097 Budapest Könyves Kálmán Krt.12-14.

Bővebb információk és jelentkezés itt

A megkérdezett magyar vállalatvezetők 56 százaléka véli úgy, hogy javulnak a hitelhez jutás feltételei nemzetközi szinten. A hazai döntéshozók a regionális és a globális átlagnál is optimistábban látják a finanszírozási helyzetet: a környező országokban átlagosan 42 százalék nyilatkozott hasonlóan, világszinten pedig a vezetők 48 százaléka ilyen bizakodó – derül ki az EY felméréséből.

A hazai cégek 69 százaléka hitelből tervezi finanszírozni befektetéseit a következő 12 hónapban, 25 százalékuk saját tőkét, míg csupán 6 százalékuk a felhalmozott készpénzt fordítaná erre. 

Az EY felmérése arra is rámutat, hogy egyre kevesebb cég tervezi hitelei refinanszírozását. A megkérdezettek 29 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a következő egy évben ilyen tranzakciót tervez, amely 15 százalékos csökkenés a fél évvel korábbi eredményhez képest.

A refinanszírozást tervezők 80 százaléka a kamatköltségek csökkentése miatt tervezi ezt a lépést. A magyar cégvezetők tervei megfelelnek a regionális és a globális tendenciáknak is.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Négybillió dollár fölött a csúcsmárkák
2018. augusztus 17.

Százmilliárd dollárnál is nagyobb márkaértéket kellett felmutatni annak a cégnek, amelyik az idén be akart kerülni a világ 10 legértékesebb brandje közé. Az amerikaiak által dominált TOP 5-be berobbant egy kínai márka is. Az InfoTandem infografikája.

Drágul a gázolaj
2018. augusztus 15.

A Mol Nyrt. emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik.

Rekordbővülést ért el a lízingpiac
2018. augusztus 13.

Az új finanszírozások összege elérte a 329 milliárd forintot, ami sokéves csúcsnak számít, és 18 százalékos növekedést jelent éves szinten - közölte a Magyar Lízingszövetség.

Vágtat az ipar
2018. augusztus 13.

Júniusban az ipari termelés 4,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző havi alig 0,4 százalékos emelkedés után.