Lassít a Suzuki


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tervezettnél is kevesebb autót készít, immár egy műszakban az esztergomi Suzuki gyár – tudta meg a Napi Gazdaság. A döntés az egész magyar gazdaság szempontjából kedvezőtlen.

Az európai újautó-eladások 6,6 százalékkal csökkentek az év első nyolc hónapjában, a Suzukik iránti kereslet több mint 11 százalékkal zuhant, ezért mérsékli idei gyártási terveit a Suzuki – tudta meg a Napi Gazdaság.

A Magyar Suzuki Zrt. nyáron 170 ezer darabra csökkentette év eleji, 180-185 ezres gyártási prognózisát, ez a szám olvadt tovább 155 ezerre; a most 3400 embert foglalkoztató gyár ezért egyműszakos termelésre áll át az év utolsó két hónapjában – írja a lap, és emlékeztet, hogy az üzem kapacitása ekkora létszám mellett évi 210-220 ezer autó.

A döntés az egész magyar gazdaság szempontjából kedvezőtlen, mert rontja az ipari termelés- és a GDP-adatot, ráadásul a gyár beszállítóinak 30 százaléka magyar, vagyis a visszaesés náluk is jelentkezik.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 27.

Vállalkozói kávéház a Pénzügyminisztériumban

A Magyar Gazdaság Kávéháza ismét kinyit a Pénzügyminisztériumban. Első alkalomra májusban kerül sor, a vita témája pedig a versenyképesség. Azt vizsgálják a szereplők, hogy mit tesz és mit kér a KKV szektor a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében?

2023. március 27.

Nem védekeznek tudatosan az emberek a pénzforgalmi visszaélések ellen

Az emberek saját megítélésük szerint tisztában vannak a pénzforgalmi visszaélések módszereivel, tartanak is attól, hogy csalás áldozataivá válnak, mégsem védekeznek tudatosan – derült ki az OTP Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból.