Leáll a Hankook-gyár is Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. március 25.
Címkék: , ,
Rovat:
A Hankook Tire hétfőtől felfüggeszti a termelést rácalmási gyárában – közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. Tájékoztatásuk szerint a március 30. és április 7. közötti leállást az európai és magyarországi koronavírus helyzet, valamint az európai autógyárak többségének bezárása indokolja.

A közleményben idézték Sanghon Lee-t, a Hankook Tire Europe elnökét, aki hangsúlyozta, hogy számukra az alkalmazottak egészsége és biztonsága kiemelt fontosságú, ezért mindent megtesznek, ami ebben az időszakban egészségük védelme érdekében szükséges.

A Hankook a Dunaújváros melletti Rácalmáson építette fel európai gyárát, több ütemben összesen 885 millió euróból. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését, jelenlegi éves gyártókapacitása 19 millió gumiabroncs.

A cég jelenleg már több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat.

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2018-ban mintegy 215 milliárd forint nettó árbevétel mellett 50 milliárd forintnyi adózott eredmény realizált.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Koronavírus: hétfőn leáll a győri Audi a tervek szerint
2020. március 17.

A koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a termelést európai üzemeinek többségében a német Volkswagen-csoport, a világ legnagyobb autógyártó társasága - jelentették kedden német hírportálok Herbert Diess vezérigazgatóra hivatkozva. A döntés érinti a győri Audit is, amely a tervek szerint hétfőn áll le.

Leáll a Mercedes is
2020. március 18.

A kecskeméti Mercedes-Benz legkésőbb hétfőtől, előreláthatólag két hétre megszakítja a munkát, a dolgozók továbbra is kapják a fizetésüket.