Lélektani határ alatt a forint


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A forint euróárfolyama  továbbra is a 300-as szint alatt van.


Erősödött a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon péntek délelőtt. Délelőtt tíz órakor az eurót 299,62 forinton, a dollárt 275,59 forinton, a svájci frankot 287,22 forinton, a japán jent pedig 2,3035 forinton jegyezték.

A Raiffeisen heti elemzése szerint a tavalyi évre megérkezett a gazdasági növekedés valamint a lakossági deviza jelzáloghitelek forintosítása jelentősen mérsékelte az ország külső
sérülékenységét. Ráadásul a bankszektorral történő kibékülés a hazai gazdaságpolitika minőségét ért korábbi kritikák élét istompítja. A hitelminősítőintézetek javuló véleménye nem alaptalan tehát.
Minden tényező a forint erősödésének az irányába mutat. Egy kivételével: azújrainduló hazai kamatcsökkentési sorozat és várt amerikai kamatemelések a nyári hónapoktól gyengébb forintot hozhatnak ismét – vélik az elemzők.

(MTI, ado.hu)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 27.

Mérlegeli a GVH, eljárást indít-e a Temu ellen

A Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) több bejelentéses eljárás is folyamatban van a kínai Temu online piactér kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban; a versenyhivatal értékeli a beadványokban foglaltakat, illetve részletes adatgyűjtést végez, és ezek alapján megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar fogyasztók védelme érdekében, indokolt esetben versenyfelügyeleti eljárást indít – közölte a GVH.