Megduplázta árbevételét tavaly a magyar Hotel & More Group szállodaüzemeltető


Megduplázta árbevételét 2023-ban a magyar tulajdonú Hotel & More Group független szállodaüzemeltető, idén kétszámjegyű bővülést várnak – közölte a cégcsoport.

Klemm Balázs tulajdonos-vezérigazgató szerint idén a kiemelkedően sok, hét hosszú hétvégének is köszönhetően rendkívül jó évük lehet a hazai szállodáknak, miközben a tavalyinál lényegesen kisebb áremelésre lehet számítani. A kiemelt ünnepi időszakokban teltházat várnak – jegyezte meg.

A vezérigazgató közölte: 2024-ben 20-25 százalékos növekedést várnak mind a nettó árbevételben, mind a portfólió bővülésében. A közlemény szerint a Hotel & More 2023-ban az előző évinek a duplájára, nettó 7,4 milliárd forintra növelte árbevételét, miközben a portfóliójába tartozó szállodák és rendezvényhelyszínek száma 2022-ről 2023-ra kevesebb mint 15 százalékkal nőtt. A cégcsoport portfóliója jelenleg 33 szállodát és rendezvényhelyszínt tartalmaz, melyből 25 belföldi és 8 határon túli egység.

A Hotel & More Groupba a Hotel & More Szállodák Zrt.-n kívül több kisebb cég is tartozik, melyek többnyire az említett zrt. tulajdonában vannak. Jelenleg több mint 500 fős személyzettel működik a csoport, de a nyári szezonra 600 fő körül várható majd a dolgozói létszám, amelyhez még a jövőbeni portfólióbővülés során a cégcsoporthoz csatlakozó egységek személyzete is hozzáadódik.

Klemm Balázs szerint az általuk elért árbevételnövekedés oka egyrészt, hogy az idegenforgalomban rejlő potenciált látva egyre több olyan befektető jelenik meg a szállodai piacon, akik profi szakemberekre akarják bízni a hotelek üzemeltetését. Másrészt a Hotel & More Group a korábbi évtizedek tapasztalataira építve erős értékesítési tevékenységet végez és a fenntartható, költséghatékony működésre helyezi a hangsúlyt.

A csoport Magyarország mellett Romániában, Szlovéniában és Horvátországban van jelen. Idén januárban az esztergomi Bellevue Konferencia és Wellness Hotellel bővült a portfóliójuk, és a tervek szerint még további szállodák és rendezvényhelyszínek is csatlakoznak a cégcsoporthoz 2024-ben.

Klemm Balázs szerint a megváltozott utazási szokásokhoz igazodó legnagyobb kihívás most az, hogy a vendégek körében jellemző az utolsó pillanatban tett szobafoglalás, ami komoly alkalmazkodóképességet követel a szállodáktól. Kiemelten fontos feladatnak látja a jó szakemberek megtartása mellett a munkavállalók folyamatos szakmai képzését.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Nagy Márton: a kormány 2026-ig 45 milliárd forintot biztosít az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciókhoz

A kormány az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók agráriumban és a válságkezelésben betöltött szerepére, továbbá jelentőségére figyelemmel, a gazdaság élénkítése, a válságok által okozott negatív gazdasági hatások mérséklése érdekében az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók kibővítéséről döntött – jelentette be pénteki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

2024. április 12.

Az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).