Megújul a CompLex Kiadó két szakmai portálja


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új arculattal és kibővült szakmai tartalommal folytatja működését a CompLex Kiadó, a holland Wolters Kluwer csoport tagjának két szakportálja, a munkajog.hu és az ugyvedvilag.hu. A portálok naponta frissülő információkkal, hírekkel, interjúkkal, esettanulmányokkal várják a munkajog, munkaügy és HR területe, valamint az ügyvédi, jogászi pálya és a jogszabályváltozások iránt érdeklődőket.


A piaci igényeket és az olvasók visszajelzéseit figyelembe véve alakította ki a CompLex Kiadó két már eddig is működő szakmai portáljának új struktúráját és tartalmi elemeit, amelyek minden nap friss információkkal várják mostantól az olvasókat. A változások a munkajog.hu, valamint az ugyvedvilag.hu oldalakat érintik.

A munkajog.hu korábbi struktúráját kibővítve nyolc rovatban foglalja össze a naprakész szakmai információkat és a munka világának aktualitásait – segítséget nyújtva a munkáltatóknak a jogalkalmazáshoz. A kibővült tartalom felöleli a munkaidő-szabadidő, a munkabér és egyéb juttatások gyakorlati problémáit, míg a munkahely rovatban megtalálható minden a munkaviszonnyal, foglalkoztatással kapcsolatos információ és szakértői segítség. Azonban nem kizárólag a jogi vonatkozású hírekre koncentrál a honlap: a klasszikus emberi erőforrás menedzsment aktualitásainak gyűjtőhelye az oldalon a „Napi HR”rovat. Az azujmunkatörvénykonyve.hu szakértői blogja is az új weboldalon folytatja pályafutását, megőrizve gyakorlatias szemléletét és fiatalos lendületét. A honlapon új szolgáltatások is helyet kaptak, mint a munkajogász kereső és a kiadó új szolgáltatása, a munkaügyi compliance audit, amely egy egyedülálló standardizált felülvizsgálati program. A megújult környezetben folytatja működését a nagy sikerű munkajogi kérdés-válasz szolgáltatás is. A szakmai minőséget továbbra is a munkajogi és HR terület elismert szakértői biztosítják.

Az ugyvedvilag.hu folyamatosan frissülő, naprakész információkkal, hírekkel, portrékkal és szakmai tanulmányokkal várja nem csak a jogi szakembereket, hanem a jogi témák, a jogászok, ügyvédek munkája iránt érdeklő „laikusokat” is. A CompLex Kiadó havonta megjelenő magazinjából, az ÜgyvédVilág írásaiból is merítő honlap „Szakma”rovatában reagál az egyes jogterületek kiemelt problémáira, az itt megjelenő tanulmányok, cikkek segítik a jogi szakmában történő elmélyülést. Megtartva az ÜgyvédVilág magazin könnyebb hangvételét is, a „Praxis”, az „Életmód” és az „Innováció” rovatban portrékat, program- és útileírásokat, valamint a jogi szakmát érintő, segítő információtechnológiai újdonságokat is talál az olvasó. A honlapról előfizethető és az előfizetők számára elérhető számos online szolgáltatás: a WebJogtár, Közigazgatási-Gazdasági Döntvénytár (KGD), a Bírósági Döntések Tára (BDT), a Céginfo.hu. Előfizethetőek az Ügyvéd Jogtár különböző szintjei (Alap, Plusz, Prémium), valamint ingyenesen elérhető minden látogató számára a CompLex Kiadó ingyenes jogszabálykeresője, a Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye, ami a Jogtár adatbázisára épülve tartalmazza az adott napon hatályban lévő valamennyi jogszabály aktuális időállapotát.

A Konferenciák rovatban mindkét portálon aktuális szakmai eseményeket és képzéseket találnak az érdeklődők, amelyekre a honlapokon jelentkezhetnek is, a korábbi eseményekről pedig részletes beszámolókat olvashatnak.

A munkajog.hu tartalmainak nagy része ingyenes, míg egyes kiemelt szakértői cikkek és néhány szolgáltatás, valamint a szaklapok online előfizetéssel érhetők el. Az ugyvedvilag.hu portál valamennyi cikke ingyenesen hozzáférhető.

(Az Adó Online kiadója is a CompLex Kiadó – a szerk.)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 27.

Átadták az Év menedzsere elismeréseket

Átadták az Év menedzsere elismeréseket: a menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség immár 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót – közölte a szervezet hétfőn.

2024. május 27.

Feladtunk egy hirdetést a Facebook Marketplace-en. Aki nem figyel, annak az összes pénzét leemelhetik

Hogy önnek már ne kelljen: feltettünk egy hirdetést, és hagytuk magunkat, bedőltünk az AirPodsunkért szinte azonnal bejelentkező csalónak a Facebook Marketplace-en. Majdnem teljesen végigvittük azt, amit tőlünk kért, és kijelenthető: mára egészen profik lettek a csalások. Ugyanakkor, ha figyel néhány intő jelre, kibabrálhat a pénzére utazó kiberbűnözőkkel. – a HVG cikke.

2024. május 27.

A BKIK a vállalkozásindításban is segíti a tehetséges fiatal szakembereket

Kiemelkedően szerepeltek a budapesti szakmát tanuló fiatalok az országos szakmai versenyek döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon. A budapesti szakképző iskolák végzősei 35 érmet szereztek 27 szakmában. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tegnap nagyszabású ünnepségen vállalkozásindítási inkubációs támogatással és nagyértékű vásárlási utalvánnyal jutalmazta a budapesti dobogósokat, illetve felkészítő tanáraikat.