MNB: tovább csökkent az irányadó kamat


A kötelező tartalék választható részére fizetett egynapos kamatot 100 bázisponttal, 16 százalékról 15 százalékra csökkentette keddi ülésén a Monetáris Tanács. A jegybanki alapkamat továbbra is 13 százalékos.

A monetáris tanács az eddiginél 100 bázisponttal alacsonyabb kamat alkalmazását tartja indokoltnak egynapos betéti gyorstendereken és devizacsere-tendereken – áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményében, amelyet a keddi kamatdöntő ülést követően tett közzé a honlapján.

A kötelező tartalék választható részére fizetett kamatot 100 bázisponttal, 16 százalékról 15 százalékra csökkenti szerdai hatállyal a testület.

A tanács határozatát azzal indokolta: megítélése szerint a továbbra is kedvező kockázati környezet lehetővé teszi, hogy a jegybank folytassa a kamatkörnyezet normalizációját.

A monetáris tanács keddi kamatdöntő ülésén nem változtatott az alapkamat 13,0 százalékos szintjén, tovább szűkítette viszont a kamatfolyosót, amelynek felső széle szerdától 18,5 százalékról 100 bázisponttal, 17,5 százalékra csökken.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 21.

GVH: az eOptika javította webáruháza megtévesztő reklámjait

Az eOptika szemüveg- és kontaktlencse webáruház üzemeltetője módosította a jogsértő hirdetéseit, tekintettel az együttműködésre és a jogsértések gyors megszüntetésére a versenyhatóság figyelmeztette a céget – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön.

2023. szeptember 21.

Hamis mosószert terjesztő céget buktatott le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói egy több ezer tonna mosószerrel „ügyeskedő” elkövető felelősségre vonását kezdték meg iparjogvédelmi jogok megsértése miatt, és egy börtön elől bujkáló nőt is megtaláltak.