Munkaerő megtartás és motiváció MKB Pénztárak juttatási lehetőségeivel!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jogszabályi környezet jó lehetőséget biztosít arra, hogy a munkavállalók anyagi érdekeltségi rendszerében egyre nagyobb hangsúlyt kapjanak a nyugdíjcélú és az egészségre fordítandó pénztári juttatások, támogatások. A visszaigényelhető 20% SZJA adókedvezmény miatt továbbra is kifejezetten kedvező nettó juttatási értékkel és a belépésre motiváló akciókkal várja az újévet az MKB Nyugdíjpénztár és az MKB-Pannónia Egészségpénztár is!

A pénztári  dolgozói juttatások – a munkáltató és a munkavállalók számára is kedvező adózási és adminisztrációs szabályoknak köszönhetően – alkalmasak arra, hogy a munkáltató költséghatékonyan tudja növelni alkalmazottainak lojalitását, és ennek is betudhatóan a vállalkozás eredményességét, versenyképességét. A pénztártagok egyéni befizetéseit munkáltatói hozzájárulással is kiegészítheti a Munkáltató akár a vállalat által alkalmazott cafetéria rendszeren belül, akár egyéb eseti juttatásként is. A munkáltató által biztosított hozzájárulást, támogatói adományt a munkavállaló egyénileg is kiegészítheti, sőt, minden befizetés, után jelentős, 20% adókedvezmény is jár, amely mértéke akár a 150 000 forintot is elérheti évente.

Az a munkáltató tehát, aki pénztári hozzájárulást, vagy adományt juttat, azzal számolhat, hogy az adókedvezményt figyelembe véve 41,60% közteher hárul a nettó összegre. Ezáltal mindent egybevetve a bérnél kedvezőbb, magasabb nettó összegű, az egészségpénztáron keresztül az egészségmegőrzést és ezáltal a táppénzes napok csökkenését támogató juttatást tudnak biztosítani. Nyugdíjpénztár esetén pedig a hosszú távú dolgozói megtakarítás és gondoskodás eszközével élhet.

MUNKAVÁLLALÓI EGÉSZSÉGVÉDELEM ÉS JÖVŐÉPÍTÉS

Egyre többen kezdik el felismerni a nyugdíj célú öngondoskodás fontosságát és lesznek ennek érdekében nyugdíjpénztári tagok.  Az MKB Nyugdíjpénztárba befizetett megtakarítások értékállóságát és biztonságát a Pénztár mindenkori befektetési politikája is biztosítja. A tagok hozamelvárásaiknak és kockázatérzékenységüknek megfelelően, több különböző portfólióból választhatnak és a felhalmozott vagyont akár két különböző kockázati szintű portfólióban is megoszthatják. A nyugdíjpénztári megtakarításokhoz nem szükséges pénzügyi szakértelem, a befektetéseket felelős vagyonkezelő koordinálja. A munkáltatók jelentősen hozzájárulhatnak, hogy a munkavállalóik tekintélyes összeget halmozzanak fel nyugdíj-kiegészítésként, amivel elérhetővé válhat az aktív években megszokott életszínvonaluk fenntartása, sőt a dolgozóik lojalitását is növelik ezzel a munkáltatói juttatással.

Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár tagság biztosítja, hogy a munkáltatók hozzájáruljanak munkavállalóik egészségének megőrzéséhez és családjaik egészségcélú, emellett többek közt a gyermek születéssel illetve neveléssel járó és számos egyéb kiadásainak mérsékléséhez, ezzel a biztonságot jelentő hálóval is erősítve dolgozóik elkötelezettségét. A Pénztár rendkívül előnyös feltételrendszerű Egészségbiztosítást is nyújt, mely váratlan betegség esetén megoldást jelenthet a Pénztártag és szerettei számára, nagy összegű szolgáltatással segítve a gyógyulást.

Az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár és az MKB Nyugdíjpénztár szolgáltatásaival a munkáltatók változatos módon, rendszeresen és alkalomszerűen, az év során bármikor munkáltatói hozzájárulásként, adományként, sőt mi több az egészségpénztárban meghatározott célra nyújtott kedvező adózású célzott szolgáltatásra adott támogatásként is segíthetik munkavállalóikat.

MUNKAERŐ MEGTARTÁS ÉS MOTIVÁCIÓ PÉNZTÁRI JUTTATÁSSAL

Használja ki a lehetőséget, és ösztönözze munkavállalói pénztári megtakarítását.

Építse be a nyugdíjpénztári és egészségpénztári  juttatásokat ösztönzési rendszerébe!

Szűrés, prevenció, vagy egészségbiztosítás 2022-től csak 33,04% adó mellett? Egészségpénztáron keresztül lehetséges!

Munkáltatóként adjon egészségcélú juttatást 33,04 %-os adóteherrel! Színesítse a pénztári célzott szolgáltatással cafeteriáját, védje dolgozói egészségét, növelje a kollégák lojalitását!

Ha olyan juttatást ad, amely a munkavállalók egészségét támogatja azt üzeni:
„Fontos vagy a számunkra!”

Egészségpénztári célzott szolgáltatás juttatási példája a 2022. évtől érvényes adózás mellett

ÉRDEKLI A MUNKÁLTATÓI JUTTATÁSOK LEHETŐSÉGE?

Csatlakozzon a 2022.12.01-i MKB Pénztárak munkáltatói online ügyfél-találkozójához.
Minden, amit a hatékony munkavállalói ösztönzésről tudni érdemes:

  • Hatékony vállalati stratégiák, portfólió építés, újdonságok lehetőségei
  • Juttatások és adózásuk
  • Eredményes dolgozói ösztönzés és lojalitás növelés
  • Változó világ – változó piacok és döntési csapdahelyzetek
  • Munkavállalók egészségvédelmének és nyugdíjas anyagi biztonságának támogatása | Az MKB Nyugdíjpénztárnál és az MKB-Pannónia Egészségpénztárnál elérhető munkáltatói juttatások előnyei

Ingyenes élő közvetítésünkben nem csupán a fenti – sokakat foglalkoztató – témákról beszélnek felkért szakértőink, hanem további hasznos, érdekes információkat is megtudhat!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  Várjuk online 2022.december 1-jén! 

RÉSZLETES PROGRAM ÉS REGISZTRÁCIÓ

TEGYEN AZ EGÉSZSÉGÉÉRT ÉS GYŰJTSÖN A JÖVŐJÉRE

A magánszemélyeknek is előnyös a pénztári megtakarítás. A 20%-os adókedvezmény kihasználható egyéni befizetésekre is.

MÉG NEM PÉNZTÁRTAG? NE VÁRJON!

Még tart belépési akciónk is! Ne maradjon le!

Tegyen a jövőjéért és ha most lép 10.000 forint értékű ajándékot ér! Lépjen az anyagi függetlenség útjára! Fektessen az egészségébe! Részleteket keresse a www.mkbep.hu és www.mkbnyp.hu oldalakon az akciók menüben.

Játsszon az értékes  nyereményekért a 100.000 forint értékű ajándékkártyákért és különdíjakért!

Tudatos döntéssel most megalapozhatja nyugdíjas éveit és gondoskodhat egészségéről.
Év végén nem csupán az akár 150.000 forintos adókedvezmény miatt éri meg növelni az
MKB-Pannónia Egészségpénztár és az MKB Nyugdíjpénztár megtakarításokat. Pénztártagjaink most értékes nyereményeket is hazavihetnek!

Nem kell mást tennie, mint 2022. 12.23-ig Pénztártagként regisztrálni promóciós játékunkba, feliratkozni a pénztári e-mail hírlevelekre és befizetéseivel gyarapítania saját vagyonát akár az MKB Nyugdíjpénztárban, akár az MKB-Pannónia Egészségpénztárban.

Az adókedvezmény lehetőségének kihasználása és belépési akciónk mellett így részt vehet az
MKB Nyugdíjpénztár, vagy az MKB-Pannónia Egészségpénztár által meghirdetett promóciós játékban, akár az 500 000 forint értékű fődíjak, a különdíjak és egyéb díjak kisorsolásán is.

Részletekért keresse weboldalinkat.

Kövessen minket a közösségi médiában is: facebook.com/mkbpenztarak

MKB Nyugdíjpénztár és MKB-Pannónia Egészségpénztár
Kapcsolódó cikkek

2024. március 4.

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.