Nagyon sok pénztártag számláját zárolták


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csaknem 1 millió egészségpénztári vagy nyugdíjpénztári tag számláját zárolták idén; ők nem azonosították magukat személyesen – írja az Origo.


A pénztárak Origóhoz elküldött adataiból az derül ki, hogy minden második pénztártag nem tett eleget a pénzmosás elleni törvény személyes azonosítást elrendelő paragrafusának – írja a lap.

Mint arról az Adó Online korábban beszámolt, a zárolt számlák tulajdonosainak pénze biztonságban van, de a szolgáltatók csak azután teljesítenek bármilyen megbízást, ha a pénztártag eleget tett a terrorellenes jogszabály személyes azonosítást előíró paragrafusának.

Az új Jogtár egyes előfizetési konstrukciói

mellé most táblagépet adunk!

További részletekért kattintson »


Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Opten: figyelmeztető jelek mutatkoznak az építőiparban

A 2023-as év minimális cégszámcsökkenéssel zárult az építőiparban. Az alapítások száma mélypontra süllyedt, ötezer alá csökkent, míg a megszűnések száma már ötezer felett volt. Az építőipari szektorban tevékenykedő egyéni vállalkozások többsége kiváró álláspontot foglalt el, s minden hatodik vállalkozó ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét.