Négy ország online rendeléseit is az ecseri elosztó központból szolgálja ki a JYSK


A JYSK az ecseri elosztó központjából szolgálja ki a magyar, horvát, szlovák és szlovén üzletek mellett késő tavasztól már a négy ország online rendeléseit is – közölte a bútor- és lakásfelszerelési áruházlánc kedden.

A közleményben Jaroslaw Sobczyk, a JYSK ecseri logisztikai központjának vezetője kifejtette, a netes megrendeléseket (házhoz szállítás és az üzletben történő átvétel) az ecseri központ indulása előtt Lengyelországban rakták össze. Hozzátette, márciusban már heti 3500 online rendelést dolgozott fel az ecseri központ, áprilisban pedig további növekedést várnak.

A legtöbb online rendelés Magyarországról érkezik, márciusban ez a rendelések 48 százalékát jelentette, utána Horvátország következik 26 százalékkal, Szlovákia felel a rendelések 17 százalékáért, míg Szlovénia a 9 százalékáért – ismertette a közleményben Jaroslaw Sobczyk.

Arra is kitértek, hogy a tavaly átadott, 200 millió eurós beruházásból létrejött központ az ország legnagyobb ilyen elosztóközpontja, ahol két, 43 méteres, teljesen automatizált magasraktár is működik. A tornyokban 100 ezer raklapnyi árut tárolnak, a központba pedig hetente 180 kamion gördül be. Az ecseri logisztikai bázison az online részleg beindulásával újabb 35 munkahelyet hoztak létre, így 2023 tavaszán már 300 ember dolgozik itt.

Az ecseri központból az online rendelések mellett 219 fizikai egységet látnak el: 91 magyar, 53 horvát, 50 szlovák és 25 szlovén üzletet. Közölték, az ecseri létesítmény beindításával a JYSK évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást tud megspórolni, ezzel évente nagyjából 3600 tonna szén-dioxid kibocsátását előzi meg. A központban a tetőn hatezer négyzetméteren telepítettek napelemeket, a melegvíz-ellátást napkollektorokkal támogatják, a fűtési igényt hőszivattyúval csökkentik. Az elosztóközpontban csak elektromos targoncák vannak, a parkolóban pedig elektromosautó-töltők várják a cég dolgozóit – olvasható a JYSK közleményében.

A JYSK egy skandináv gyökerű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc, amely 30 ezer munkatárssal rendelkezik, valamint több mint 3200 áruháza és webshopja 48 országban várja a vásárlókat. Az alapító Lars Larsen első boltját Dániában 1979-ben nyitotta meg. A JYSK Csoport forgalma a 2021-2022-es gazdasági évben 4,87 milliárd euró volt.

A JYSK-nek Magyarországon több mint 1000 munkavállalója van és 91 üzlettel rendelkezik. A JYSK Magyarországon a 2021-2022-es gazdasági évben 67,6 milliárd forint árbevételt ért el, 19 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a JYSK Kereskedelmi Kft. a 2021-2022-es pénzügyi évben 9,288 milliárd forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 8,733 milliárd forint volt a társaság adózott eredménye.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 22.

Csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával

Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő emailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági sem vállalati ügyfelek számára.