Nem állt meg Matolcsy


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb 10 bázisponttal, 2,6 százalékra csökkentette irányadó kamatát a jegybank.


Az elemzői várakozásoknak megfelelően 10 bázisponttal, 2,6 százalékosra csökkentette a jegybank irányadó kamatát keddi ülésén a Monetáris Tanács – közölte honlapján az MNB.

A döntés nyomán jelképesen erősödött a forint: míg előtte 312,20, utána 311,90 forintot adtak egy euróért a bankközi devizapiacon.

Amennyiben az ukrajnai események miatti bizonytalan gazdasági környezetben további kamatcsökkentésre kerül sor, 2,50 százalék lehet a kamatcsökkentési sorozat alja – írja az Adó Online-hoz eljuttatott gyors értékelésében Suppan Gergely. A Takarékbank senior elemzője az év utolsó hónapjaitól már kamatemelésre számít, így az alapkamat 2014 végén 2,75 százalékos lehet.

(Forrás: Adó Online, MTI)

A Transzferár-szabályozás elmélete és gyakorlata

Szakmai fórum és képzés: 2014. április 8.

Jelentkezzen most!

 


Kapcsolódó cikkek

2024. július 18.

Eljárást indított a GVH az ALDI Magyarországgal szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ALDI Magyarország Bt.-vel szemben a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt, a vállalkozás nem kellő gondossággal kialakított kommunikációjára hivatkozva – közölte a hatóság. Az ALDI jelezte, együttműködik a GVH-val, de leszögezte azt is, az üzletekben és az egyéb felületeken megjelenő állításai valósak, érthetőek, követhetőek, és a termékek jellege, illetve a csomagolás alapján is egyértelműek.

2024. július 18.

NGM: a SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus motorja

Tovább erősödik a SZÉP-kártya népszerűsége, ezt mutatja, hogy 2024 első félévében több mint 230 milliárd forintra nőtt a feltöltések összértéke, amely így 12 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakának eredményét – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).