Nincs kezelési költség és végtörlesztési díj – Új OTP hitelek kkv-knak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A támogatott pénzügyi programok megfelelő eszközt jelenthetnek a vállalkozások forrásbevonási lehetőségeinek szélesítésére.

Az Új Magyarország Mikrohitel Program keretében az OTP Új Magyarország Beruházási hitel a legkisebb vállalkozások, az Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitel pedig a mikro-, kis- és középvállalkozások számára biztosít kedvező finanszírozási megoldást.

Az OTP Új Magyarország Beruházási Hitelt az évi maximum 200 millió forint nettó árbevételű vállalkozások igényelhetik, ingatlanfedezet és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása mellett. Egy hitel akár több beruházásra, többek között a mikrovállalkozások tevékenységéhez kapcsolódó új és használt gépek, berendezések finanszírozására használható fel, valamint a hitelösszeg 30 százalékáig forgóeszköz-finanszírozásra is, illetve további előnye, hogy akár kezdő vállalkozások is igényelhetik.

A forintban igényelhető hitel összege minimálisan 1 millió forint, maximálisan 10 millió forint lehet, maximum 10 éves futamidővel. A törlesztés időpontja a hitel folyósításához képest maximum 6 hónappal elhalasztható. Kezelési költséget nem kell fizetni, az elő- és végtörlesztés díjmentes. A hitelhez szükséges önerő a beruházás költségének 20 százaléka.

Az OTP Banknál január elejétől igényelhetik a mikro-, kis- és középvállalkozások a forint alapú Új Magyarország KKV hitelt, amely tárgyi eszközberuházásra, beruházáshoz, fejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó immateriális javak vásárlására, előállítására, illetve beruházáshoz, fejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó tartós forgóeszköz finanszírozásra fordítható.

Az igényelhető hitelösszeg minimum 10 millió, maximum 100 millió forint lehet, éven túli legfeljebb 10 éves futamidővel és már megkezdett beruházás finanszírozására is igénybe vehető. A hitelhez szükséges minimum 15 százalékos önerő saját forrás és/vagy az államháztartás más alrendszereiből vagy közösségi forrásból kapott vissza nem térítendő támogatás lehet.

Forrás: Világgazdaság Online


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.

2024. június 21.

Sok céget érhet kellemetlen meglepetés, mert hamarosan lejár a NIS2 regisztráció határideje

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.  

2024. június 21.

Tagok védelme a létesítő okirat módosítása során

A Ptk. helyes értelmezése szerint akkor is valamennyi tag egyhangú határozatára van szükség a létesítő okirat módosításához, ha a módosítás valamennyi tag jogait azonos módon hátrányosan érintené, vagy valamennyi tag helyzetét azonos módon hátrányosabbá tenné. Az „egyes tagok” kifejezés alatt egy, több, de akár valamennyi tag is értendő – a Kúria eseti döntése.