Nincs még engedélyezett pénztárgép


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Májusban vélhetően nem is lesz, pedig már működniük kéne – írja a Népszabadság.


Bár több pénztárgépgyártó kínál – állítása szerint – a NAV követelményeinek megfelelő pénztárgépet, az illetékes hatóság egyetlen ilyen kasszát sem engedélyezett – írja szerdai számában a Népszabadság.

Öt pénztárgépgyártó és -forgalmazó kért engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, de sem az ehhez szükséges dokumentáció, sem a pénztárgép nem áll rendelkezésre – mondta a lapnak Kőszegi József, a hivatal főosztályvezető-helyettese. Ha mindezt bemutatják, akkor a hivatalnak 15 napja van az engedély kiadására – tette hozzá. A szerző mindezekből arra következtet, hogy májusban már nem kerül forgalomba a hatóságok által elfogadott, online összeköttetésre alkalmas kassza.

A Népszabadság emlékeztet: május elsejétől a kereskedőknek, vendéglátósoknak és taxisoknak olyan kasszát, illetve taxiórát kellene üzemeltetniük, amely állandó kapcsolatban áll a NAV szervereivel. A büdzsé idén 75 milliárd forintos többletbevételre számít a lépéstől.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.

2024. június 21.

Sok céget érhet kellemetlen meglepetés, mert hamarosan lejár a NIS2 regisztráció határideje

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.  

2024. június 21.

Tagok védelme a létesítő okirat módosítása során

A Ptk. helyes értelmezése szerint akkor is valamennyi tag egyhangú határozatára van szükség a létesítő okirat módosításához, ha a módosítás valamennyi tag jogait azonos módon hátrányosan érintené, vagy valamennyi tag helyzetét azonos módon hátrányosabbá tenné. Az „egyes tagok” kifejezés alatt egy, több, de akár valamennyi tag is értendő – a Kúria eseti döntése.