Októberben lesz az idei Közbeszerzési Expó


A Közbeszerzési Hatóság október 19-én ismét megrendezi Közbeszerzési Expó nevű átfogó szakmai rendezvényét a közbeszerzési piac legfontosabb szereplői számára; a fórumon célzott kerekasztal-beszélgetések során vitatják meg a résztvevők a közbeszerzésekkel kapcsolatos legfontosabb aktualitásokat és szakmai kérdéseket, emellett számos szervezet kiállítói standdal is kitelepül – tájékoztatta a Közbeszerzési Hatóság szerdán.

A rendezvényen közel 20 szakmai szervezet standját kereshetik fel a látogatók, ahol lehetőség nyílik a kiállító szervezetek tevékenységének közérthető, újszerű bemutatására. A valamennyi érdeklődő számára szabadon látogatható kiállítói szekció mellett azok, akik előzetesen regisztráltak, kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt, ez utóbbi egyben a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók (FAKSZ) kötelező képzésének is részét képezi. A szakmai programra október 2-tól lehet regisztrálni – tudatta a hatóság.

A kerekasztal-beszélgetések olyan aktuális kérdésekkel foglalkoznak, mint az új uniós hirdetményminták és annak technikai aspektusai, az összeférhetetlenség, valamint a fenntarthatósági szempontok előtérbe helyezése a közbeszerzések során.

Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a közleményben azt emelte ki, hogy a gazdasági környezet a közbeszerzési piac résztvevőire kiemelt hatással van. A mai, kihívásokkal teli helyzetben még a korábbiaknál is fontosabbnak tartják, hogy a közbeszerzések szereplői között valós, intenzív párbeszéd és tudásmegosztás valósuljon meg, ami elősegíti a közbeszerzések szabályos és átlátható megvalósítását. „Ezt a folyamatot szeretnénk támogatni hiánypótló interaktív szakmai rendezvényünkkel, melyen reményeink szerint minden érdeklődő választ kaphat a kérdéseire, jó gyakorlatokat ismerhet meg, illetve közös álláspontot, megoldási javaslatokat is megfogalmazhatnak az aktuális kihívásokra” – hívta fel a figyelmet az elnök

A szakkiállításon önálló standdal vesz részt a Közbeszerzési Hatóság és a Közbeszerzési Döntőbizottság mellett többek között az Állami Számvevőszék, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, a Gazdasági Versenyhivatal, az Integritás Hatóság, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság és az Egészségügyi Szolgáltató Zrt., a Magyar Mérnöki Kamara, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., az Országos Kórházi Főigazgatóság, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága – ismertették a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 5.

A Mol adásvételi szerződést írt alá a Waberer’s 15 százalékának megvásárlására

A Mol a Waberer’s 15 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról írt alá megállapodást az Indotek Grouppal. A Mol és a Waberer’s a tranzakcióval egy időben stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amellyel szorosabbra fűzik üzleti együttműködésüket a komplex logisztikai szolgáltatások, az alternatív üzemanyagok, az energiahatékonysági fejlesztések és a zöld energiaátmenet területén – jelentette be keddi közleményében a budapesti tőzsdén jegyzett olajipari nagyvállalat.

2023. december 5.

A szálláshelyeken először a szilveszter telítődik, majd a karácsony

Már dübörögnek a szilveszteri foglalások, és a karácsonyi napokra is megindult a kereslet. A trend ugyanaz, mint a korábbi években, vagyis elsőként a szilveszter telítődik, majd a karácsony, utána pedig a két ünnep közötti napok – közölte aktuális foglalási adatai alapján a Szallas.hu.