Pénztárgépcsere: visszaigazolást küld a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyorsan visszaigazolja a pénztárgéprendeléseket az adóhatóság.


Aki novemberben a NAV honlapján keresztül rendelt online pénztárgépet, az hamarosan visszaigazolást kap erről – derül ki az adóhatóság honlapján megjelent közleményből. A visszaigazolást az ügyfélkapu-tárhelyre küldik, így amennyiben nem az online kassza üzemeltetője, hanem meghatalmazottja intézkedett, utóbbi kapja a visszaigazolást.

A decemberi megrendelésekről – a megrendelő rendszert érintő rövid átállást követően folyamatosan – a rendelés leadását követő napon fogják a visszaigazolást megkapni – olvasható a közleményben.

„A rendelés leadását és a visszaigazolás megérkezését követően az eBEV szolgáltatásban a pénztárgép megrendelés leadásával kapcsolatban további teendő nincs. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy mind az üzemeltetőnek, mind pedig a forgalmazónak kölcsönösen intézkednie kell a kapcsolatfelvétel iránt a megrendelt pénztárgép beszerzésével kapcsolatos részletek egyeztetése érdekében” – írja a NAV.

 


Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 17.

Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?

Nagyjából két évvel a koronavírus-járvány okozta sokk után úgy tűnik, mostanra újra megjött a magyarok utazási kedve, sőt új dimenzióba lépett. Az Everguest megbízásából készített friss Tárki – kutatás szerint az idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők aránya. Az idén a magyarok több mint háromnegyede tervezi, hogy időt tölt a Balatonnál, a fővárost is évről évre egyre többen választanák. A válaszadók többsége azonban aggodalommal tekint a folyamatosan emelkedő árakra, ami továbbra is komoly kihívást jelent a belföldi turizmus számára.

2024. május 17.

Fontos transzferár-kötelezettségek és határidők | A pénz beszél

Május 31-ig kell elkészíteniük a társasági adóbevallásukat a naptári éves adózóknak. Azon cégek esetében, amelyek kapcsolt ügyleteket is bonyolítottak az adóévben, transzferár-nyilvántartás készítési, valamint transzferár-adatszolgáltatási kötelezettség is felmerülhet. Összefoglaljuk a legfontosabb teendőket.