Pisztrángfilé mögé dugták a csempészcigarettát Röszkén

Szerző: Adó Online
Dátum: 2021. január 26.
Címkék: , , ,
Rovat:
A NAV munkatársai egy török kamion ellenőrzésekor, 3000 doboz cigarettát találtak.

A pénzügyőrök egy Németországba tartó, füstölt pisztrángfilét szállító, török kamiont ellenőriztek Röszkén.

A röntgenképeken több, a rakománytól eltérő módon pakolt dobozra lettek figyelmesek a vizsgálók. A rakteret felnyitva, a pisztrángfilé mögött, kartondobozokban összesen 3000 doboz adózatlan cigarettát találtak a pénzügyőrök.

A több mint ötmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót a NAV munkatársai lefoglalták. A 10 millió forintot meghaladó bírság kiszabása mellett a pénzügyőrök költségvetési csalás miatt a sofőrrel szemben feljelentést tettek – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből.

(Adó Online)


Kapcsolódó cikkek:


Mindennapi hősöket lát vendégül 10 ezer fővárosi vendéglátó
2021. június 17.

Mindennapi hősöket lát vendégül 10 ezer fővárosi vendéglátó

A BKIK a vállalkozások kamarai hozzájárulásából 75 millió forintos szolidaritási alapot hozott létre, amelynek terhére induláskor mintegy 10 ezer fővárosi vendéglátó a pandémia idején helytálló 10 ezer "mindennapi hőst" láthat vendégül 10-50 fős csoportban egy ebédre, vacsorára.

Újra nagy a vállalkozási kedv
2021. június 16.

A cégalapítások és megszűnések is azt tükrözik, hogy a koronavírus járvány kirobbanása utáni visszaesést követően élénkül a magyar gazdaság.

Elfogadták a jövő évi költségvetést
2021. június 15.

Az Országgyűlés 132 igen, 26 nem szavazattal hagyta jóvá az előterjesztést, amelyben a kormány 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel, 3 százalékos inflációval, 5,9 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, valamint a GDP 0,4 százalékát meghaladó biztonsági tartalékkal számol.