Sikkasztással vádolnak egy esztergomi könyvelőt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Munkáltatóját károsította meg, a 8,5 milliós kárt megtérítette.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy könyvelővel szemben, aki csaknem nyolc és fél millió forintot tulajdonított el a munkaadójától – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a nő 2021. július 8. és 2022. március 18. között esztergom-kertvárosi munkahelyén 18 alkalommal utalt át magának pénzt a cég bankszámlájáról. A rábízott pénzösszegekből 8 105 948 forintot, a házipénztárból pedig 300 ezer forintot tulajdonított el.

A nő az elsikkasztott pénzt a megélhetésére fordította – írták a közleményben, hozzátéve, hogy a vádlott az összeget teljes egészében megtérítette.

Az ügyészség a nővel szemben sikkasztás bűntette miatt emelt vádat és indítványozta, hogy a járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki vele szemben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 23.

DLA Piper: átalakulóban a hazai energiapiac

Magyarország energiaimport-kitettsége 85 százalék feletti, de ez az arány a klímasemlegesség felé tett lépésekkel csökkenthető. A kilátások pozitívak: gáztárolóink jelenlegi töltöttségi szintje a régióban az egyik legmagasabb, naperőművi kapacitásunk mintegy 6 ezer MW, illetve a lakossági villamosenergia-fogyasztás is csökkenő tendenciát mutat. A DLA Piper Hungary szakértői sorra vették azokat a tényezőket, melyek az energiaszektor átalakulására a legnagyobb hatással bírnak.

2024. május 23.

EY: Új EU-s szabályozás mutatja, mi a kibervédelem minimuma

Hatalmas károkat okoz a kiberbűnözés a pénzügyi szektorban, amire az Európai Unió választ kíván adnia az úgynevezett DORA rendelettel. A már jövőre élesben működő kiberszabályozás segít felkészíteni az európai, köztük a hazai pénzügyi szervezeteket az online támadások kivédésére – hívja fel a figyelmet az EY. A vállalatoknak jól felfogott érdeke, hogy megfeleljenek a DORA által nyújtott minimális elvárásoknak, de érdemes egy jóval komplexebb, személyre szabott megközelítés alkalmazni, hogy mindenképp elkerüljék a komoly anyagi és reputációs kárral járó biztonsági incidenseket.