Sikkasztással vádolnak egy esztergomi könyvelőt


Munkáltatóját károsította meg, a 8,5 milliós kárt megtérítette.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy könyvelővel szemben, aki csaknem nyolc és fél millió forintot tulajdonított el a munkaadójától – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a nő 2021. július 8. és 2022. március 18. között esztergom-kertvárosi munkahelyén 18 alkalommal utalt át magának pénzt a cég bankszámlájáról. A rábízott pénzösszegekből 8 105 948 forintot, a házipénztárból pedig 300 ezer forintot tulajdonított el.

A nő az elsikkasztott pénzt a megélhetésére fordította – írták a közleményben, hozzátéve, hogy a vádlott az összeget teljes egészében megtérítette.

Az ügyészség a nővel szemben sikkasztás bűntette miatt emelt vádat és indítványozta, hogy a járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki vele szemben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. május 30.

A Szerencsejáték Zrt. 821 milliárd forint árbevételt ért el tavaly

Eredményes évet zárt a Szerencsejáték Zrt. 2022-ben, 821 milliárd forint szerencsejátékokból származó árbevételt és 25,9 milliárd forint adózott eredményt ért el, az EBITDA mutatója pedig 37,2 milliárd forintra növekedett – közölte a Szerencsejáték Zrt. a kedden eljuttatott közleményében.

2023. május 30.

Átalakította a gondolkodást az infláció

A harmincas, negyvenes, ötvenes éveikben járó magyar vásárlók döntéseit immáron alapvetően befolyásolja az infláció, részben jobban odafigyelnek arra, mit vásárolnak, részben csökkentették a nem feltétlenül szükséges beszerzéseiket – derül ki a 30 és 59 év közöttiek körében végzett K&H biztos jövő felméréséből. A megkérdezettek 92 százaléka jobban odafigyel arra, hogy mit, hol érdemes megvenni. Ez a falvakban élők esetében majdnem mindenkire igaz, ám a fővárosban élők 80 százaléka is jobban körülnéz, mielőtt a pénztárcájához nyúl. A nők szintén jobban figyelnek erre, mint a férfiak.

2023. május 30.

Az MI terjedésével állások tömegei alakulnak át

A mesterséges intelligencia már most is fontos szerepet játszik az élet szinte minden területén, térhódítása várhatóan még nagyobb méreteket ölt majd az elkövetkezendő években. Ez a dinamikus fejlődés megállíthatatlan, tudatosan azonban előnyt kovácsolhatunk a technológiából. A rugalmasság és a gyors válaszreakció jelenthet megoldást mindazok számára, akiknek munkáját kiváltja majd az MI.