Súlyosbodhat a munkanélküliség

Szerző: Adó Online
Dátum: 2009. október 23.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európai Központi Bank (EKB) most már szinte biztosra veszi, hogy jövőre visszatér a gazdasági növekedés az euróövezetbe, ez azonban nem fogja megállítani a munkanélküliség súlyosbodását.

Az EKB szeptember elején javította előrejelzéseit: most 3,8-4,4 százalék közötti átlagos GDP-csökkenésre számít az euróövezetben idén, jövőre pedig az övezet hazai össztermékének (GDP) alakulását mínusz 0,5 százalék és plusz 0,9 százalék között tartja elképzelhetőnek.

Az előző, júniusi előrejelzésében még 5,1-4,1 százalék közötti gazdasági visszaesést jósolt a bank idénre, és mínusz 1 százalék és plusz 0,4 százalék közötti GDP-alakulást jövőre. Következő, várhatóan tovább módosított előrejelzését december elején közli az EKB.

Az euróövezet átlagában a munkanélküliség 9,6 százalékosra nőtt augusztusban – az EU statisztikai hivatalának utolsó összesítésre szerint – a júliusi 9,5 százalékról. Tavaly augusztusban 7,6 százalékos volt az arány. Idén augusztusban 15,165 millióan kerestek munkát hiába az euróövezetben.

Forrás: Figyelőnet


Kapcsolódó cikkek:


Nagyot nőtt a termőföld ára
2020. február 27.

Nagyot nőtt a termőföld ára

A termőföld hektáronkénti átlagára elérte az 1,6 millió forintot tavaly, ami 11 százalékos drágulás az előző évhez képest az Agrotax Kft. legfrissebb elemzése szerint.

A kereskedelmi cégek vezetői a legoptimistábbak
2020. február 27.

A K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredménye szerint meglehetősen optimistán nyilatkoztak a cégvezetők pénzügyeik idei alakulásáról, különösképp a kereskedelmi szektorban.

Az elrettentést célozza a Telekom-bírság
2020. február 26.

Három héten belül a második súlyos büntetést szabta ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Telekomra, mert a társaság megtévesztette a fogyasztókat.

Tovább nőtt az építőipari cégek száma
2020. február 26.

Az építőipari cégek számának növekedése 2020-ban sem állt meg, annak ellenére, hogy 2019 végén az építőipari termelés növekedése alacsonyabb fokozatba kapcsolt.