Szárnyal az Airbnb a járvány alatt Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2021. február 19.
Címkék: , , ,
Rovat:
Világszerte az új lakáskiadók 1 milliárd dollárt kerestek az Airbnb-n keresztül, míg a Magyarországon ez a szám több mint 200 millió forint.

Globálisan az új lakáskiadók már több mint 1 milliárd dollárnyi plusz jövedelemhez jutottak az Airbnb-n keresztül. Mindez annak köszönhető, hogy a járvány miatt felértékelődtek a biztonságos szálláslehetőségek – derül ki a cég közleményéből.

Saját felmérésük szerint a megkérdezettek fele a saját otthonát tartja fönn a többletbevételből. A visszajelzések szerint a lakáskiadás sokaknak segített túlélni a válságot a munkahely elvesztésekor is.

Az Airbnb azoknak a bevételeit összesítette, akik 2020 márciusa óta csatlakoztak, és egy lakást adtak ki a platformon keresztül.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Jön az ingyenes állami adattörlő alkalmazás
2021. február 26.

A program a hatóság honlapjáról elérhető portálról lehetővé teszi majd a személyes adatok végleges törlését egy - e-mailben eljuttatott egyedi kóddal aktiválható - törlőszoftver letöltésével és használatával.

EY: újdonság a NAV célkeresztjében
2021. február 23.

Idén is közzétette ellenőrzési tervét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyből kiderül, mely területekre fókuszál vizsgálatai során.