Technológiafejlesztés a nyíregyházi Alföldi Környezetvédelmi Kft.-nél


Csaknem 270 millió forint uniós támogatás segítségével fejlesztette gyártástechnológiáját az ipari és veszélyes hulladékok gyűjtésével, illetve előkezelésével foglalkozó Alföldi Környezetvédelmi Kft. – közölte a társaság.

Azt írták, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázatán elnyert 135 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatásból, illetve ugyanekkora önerő segítségével egy új gyártó és tároló csarnokot építettek meg, gyártógépet vásároltak, bővítették az elektromos hálózatot, valamint termelésirányítási rendszert vezettek be.

A cég árbevételének döntő többségét az ipari és veszélyes hulladékok begyűjtése adja; a beruházás segítségével a hulladék-újrahasznosítást fejlesztették, a gyártás energiaköltségét pedig napelemmel biztosítják. Az új, innovatív tevékenységgel fahulladékból – például nem használt raklapokból – évente 1000 tonna tüzelőanyagot, ebben az esetben faaprítékot állít elő a társaság, amivel körülbelül félmillió köbméter földgázt lehet kiváltani – olvasható a közleményben.

A nyilvános cégadatok szerint a 2022-ben tíz dolgozót foglalkoztató társaság 349,3 millió forintos nettó árbevétel mellett 120,8 millió forintos adózott eredményt realizált, szemben a 2021-es 246,4 millió forintos árbevétellel és a 31,5 millió forintos nyereséggel.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Nagy Márton: a kormány 2026-ig 45 milliárd forintot biztosít az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciókhoz

A kormány az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók agráriumban és a válságkezelésben betöltött szerepére, továbbá jelentőségére figyelemmel, a gazdaság élénkítése, a válságok által okozott negatív gazdasági hatások mérséklése érdekében az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók kibővítéséről döntött – jelentette be pénteki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

2024. április 12.

Az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).