Új márkanéven működteti mobilitási szolgáltatását az AutoWallis


Az AutoWallis wigo néven működteti tovább a mobilitási szolgáltatását; a saját márkanév alatt elsőként az autómegosztó szolgáltatást viszik tovább, amelyet később újabb mobilitási szolgáltatások követnek majd – közölte a társaság csütörtökön.

A közlemény szerint az új márkanéven elsőként megjelenő  szolgáltatás a wigo carsharing, amelyet az eddig a Share Now-t üzemeltető Wallis Autómegosztó vezet be október 24-én.

Az árbevétele alapján piacvezető hazai autómegosztó ügyfelei ettől az időponttól már az új, bővített funkciójú alkalmazással használhatják a flotta közel 500 autóját. Az új márkához tartozó mobiltelefonos alkalmazást az eddigi felhasználók már csütörtöktől letölthetik és a jelszó megújítása után használhatják, egyúttal az új érdeklődők számára is elérhetővé teszik a regisztrációt.

A közlemény szerint a 16 országban működő AutoWallis azzal indokolta a wigo létrehozását, hogy a mobilitási szolgáltatásainak egy részét egységes márkanév alá rendezze, amely minden piacon ugyanazt jelenti. A cég nagy lehetőségeket lát az autómegosztásban, előrejelzéseik alapján a felhasználók száma Budapesten rövid idő alatt akár az ötszörösére is nőhet. Az újítás további előnye, hogy a vállalatcsoporton belül a keresztértékesítés, az üzemeltetés, a tudás- és technológiatranszfer új lehetőségeit is megteremtheti – tették hozzá.

Az AutoWallis Magyarországon kívül Albániában, Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Csehországban, Bulgáriában, Görögországban, Horvátországban, Koszovóban, Lengyelországban, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Észak-Macedóniában van jelen gépjármű- és alkatrész-kereskedelemmel, szervizszolgáltatásokkal, gépjárműkölcsönzéssel.

Korábbi beszámolójuk szerint az árbevételük 2022-ben éves összevetés szerint 39 százalékkal 270 milliárd forintra nőtt. A pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 85 százalékkal nőtt, meghaladta a 14,52 milliárd forintot. Az idei első fél évben az árbevétel 48 százalékkal 194,342 milliárd forintra emelkedett, míg a nettó eredmény 7,530 milliárd forintra, ami 84 százalékos emelkedés 2022 azonos időszakához viszonyítva.

Az AutoWallis a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei szerdán 116 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 86,6 forint és 124,5 forint között változott.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 7.

Közös adományozásra hív az Ökomenikus Segélyszervezet és a Mastercard

Az ügyfeleket bevonva indított közös adományozási programot az Ökumenikus Segélyszervezet támogatására az MBH Bank és a Mastercard. A karitatív kampány során minden bankkártyás vásárlás után gyarapodik az MBH Bank és a Mastercard által a segélyszervezetnek adományozott összeg. A jótékonysági kampány az idei ünnepi időszakban, december 4. és 31. között zajlik, az ügyfeleknek pedig nincs más teendőjük, mint használni Mastercard bankkártyájukat.

2023. december 7.

A kiber- és digitális technológiai kockázatok az üzleti vezetők rémálma

Az üzleti vezetők 37%-a szerint vállalatuk jelentősen kitett a kiberkockázatoknak – ez alig marad el az inflációs kockázatok mögött (39%) – míg a kockázatkezelési vezetők a kiberfenyegetéseket még az inflációnál is magasabbra rangsorolják. Ennek ellenére a megkérdezettek mindössze 10%-a használ fejlett prediktív elemzéseket a kockázatkezelési folyamatok innovációjára – derül ki a PwC 2023-as Global Risk Survey felméréséből, melyben több mint 3 900 üzleti vezető vett részt a kockázatkezelés, a megfelelőség és a belső audit területéről.

2023. december 7.

Átrendeződés az ingatlanpiacon: felértékelődtek a korszerű irodák

Megtörtént a fordulat, a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb Kereskedelmiingatlan-piaci jelentése szerint a bérlők egyre inkább az alacsony üzemeltetési költségű, korszerű irodákat keresik, és ezt szem előtt tartva akár magasabb bérleti díjat is hajlandóak fizetni. A kereslet átrendeződése azoknak a property- és facility management cégeknek is kedvez, amelyek korszerű megoldásokkal, erős szakértői csapattal képesek magas színvonalú szolgáltatásokat biztosítani ügyfeleiknek. A siker egyik kulcsa a hatékony energiagazdálkodás.