Újabb 50 dinamikusan növekvő vállalattal bővült a BÉT50 kiadványsorozat


Újabb 50 sikeres és dinamikusan növekvő magyar vállalattal bővült az immár nyolcadik alkalommal megjelenő BÉT50 kiadványsorozat, ezzel a Budapest Értéktőzsde (BÉT) kis- és középvállalkozói közösségét összefogó „Ötvenek klubja” 400 tagra emelkedett – tájékoztatta a BÉT csütörtökön.

A közlemény szerint a BÉT50 kiadvány célja, hogy felhívja a gazdasági szektor és a nyilvánosság figyelmét a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, nemzetközi szinten is versenyképes, hazai tulajdonú vállalatokra.

A közösség tagjait minden évben a BÉT szakmai partnerével – idén az EY nemzetközi könyvvizsgáló céggel – közösen választja ki, figyelembe véve a vállalatok pénzügyi mutatóit, aktuális piaci helyzetét és jövőképét.

A BET honlapján szereplő adatok szerint az idei kiadványban szereplő félszáz vállalat összesített árbevétele meghaladta a 620 milliárd forintot, az átlagos EBITDA (kamat, értékcsökkenés és adózás előtti eredmény) marzsa a 17 százalékot, a foglalkoztatottak száma pedig a 25 ezret.

A BÉT50 2023-as listáján legnagyobb arányban feldolgozóipari cégek szerepeltek (15), majd kereskedelmi vállalatok (12), és első ízben egy űripari vállalkozás is felkerült. A társaságok 13 vármegyéből kerültek ki, ezek közül Pest továbbra is az élen áll, 30 vállalattal.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 5.

A Mol adásvételi szerződést írt alá a Waberer’s 15 százalékának megvásárlására

A Mol a Waberer’s 15 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról írt alá megállapodást az Indotek Grouppal. A Mol és a Waberer’s a tranzakcióval egy időben stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amellyel szorosabbra fűzik üzleti együttműködésüket a komplex logisztikai szolgáltatások, az alternatív üzemanyagok, az energiahatékonysági fejlesztések és a zöld energiaátmenet területén – jelentette be keddi közleményében a budapesti tőzsdén jegyzett olajipari nagyvállalat.

2023. december 5.

A szálláshelyeken először a szilveszter telítődik, majd a karácsony

Már dübörögnek a szilveszteri foglalások, és a karácsonyi napokra is megindult a kereslet. A trend ugyanaz, mint a korábbi években, vagyis elsőként a szilveszter telítődik, majd a karácsony, utána pedig a két ünnep közötti napok – közölte aktuális foglalási adatai alapján a Szallas.hu.