Varga már nem csak a forintosításban hisz


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábbi nyilatkozataival ellentétben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta, hogy nem csak a devizahitelek forintosítása jöhet szóba a Bankszövetséggel folytatott tárgyalásokon – írja az Origo.


A Magyar Nemzet csütörtökön arról írt, hogy a miniszter csak a hitelek forintosítását tartja megoldásnak és Varga Mihály hasonlóan nyilatkozott a Kossuth Rádióban.

A Magyar Hírlapban pénteken megjelent interjúban ugyanakkor már azt mondta, hogy a forintosítás mellett szóba került a tárgyalásokon a hitelek részleges forintosítása, vagy az árfolyamgát konstrukciójának megerősítése.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Globális informatikai hiba – Budapest Airport: a Liszt Ferenc-repülőtér is érintett

Globális informatikai hiba miatt több légitársaság utasfelvételre használt rendszere leállt, ezért járatkésésekre, torlódásra és jelentősen megnövekedett várakozási időre kell számítani a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Budapest Airport pénteken. A Wizz Air is arról tájékoztatott, hogy utasai fennakadásokat tapasztalhatnak a légitársaság nemzetközi hálózatán.

2024. július 19.

Cégtrend 2024-ben: pozitívabb félév, de még mindig negatív üzenet

Az elmúlt öt év legalacsonyabb cégszámát idén júniusban regisztrálták. Az új cégbírósági eljárások száma az év első hat hónapjában ismét meghaladta a 20 ezret. Úgy tűnik, hogy az idei évben nem várható jelentős változás a cégtrendekben.