Nőtt a lakás adásvételek száma júliusban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Országosan 7560 lakás adásvétele bonyolódott le az idén júliusban, öt százalékkal több a júniusinál, az adat jobb a tavalyinál és a két évvel ezelőttinél is – közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat.


A hálózat saját adatai alapján készített becslése szerint az idei júliusi adásvételek száma 5 százalékkal haladta meg az előző havit.

Tavaly ugyanekkor 7231 tranzakció zajlott, két évvel korábban pedig 6825 ingatlan cserélt gazdát júliusban.
Az idei első hét hónap forgalma 48 ezer tranzakciót mutat és a nyári hónapok – június, július – kivételével folyamatosan nő.

Tavaly júliusig ugyan 60 ezer tranzakció volt, de ebben erősen közrejátszott az év eleji végtörlesztés. Idén április óta azonban rendre nagyobb a forgalom, mint akár tavaly, vagy tavalyelőtt. 2011-ben az első hét hónapban 46 ezer adásvétel történt, 3 százalékkal kevesebb, mint az idén.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 19.

Adathalász SMS-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.

2024. június 18.

EY: adatlopásoktól rettegnek a vásárlók

Egyre több vevő aggódik amiatt, hogy a vásárláskor megadott adatai kiszivárognak, ami a kereskedőket is lépésre kényszeríti – mutat rá az EY legfrissebb, 30 ország több mint 23 000 fogyasztójának megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.

2024. június 18.

PwC: a CSRD feladja a leckét a vállalatoknak

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, de sokan még nem igazán tudják, hogyan – derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.