Visszaesik az OTP profitja, veszteségbe fordult a Mol Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A koronavírus-járvány nem kíméli a legnagyobb hazai cégeket sem, az OTP azonban még ha csökkenő mértékben is, de így is nyereséges tud lenni.

A bank által készített elemzői konszenzus szerint az OTP Bank Nyrt. első negyedéves konszolidált korrigált adózott nyeresége az idén 68 milliárd forint lesz, 36 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél és 25 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál – közölte az OTP.

Az elemzők úgy számoltak, hogy a hiteltörlesztési moratórium miatti veszteség 18,748 milliárd forintot tesz ki a negyedévben, a pénzügyi szervezetek különadója pedig 16,148 milliárd forinttal csökkenti az OTP csoport eredményét.

A Mol-csoport 48,4 milliárd forint (152 millió dollár) nettó veszteséget könyvelt el az idei első negyedévben az előző év azonos időszakában elért 48,6 milliárd forint (173,8 millió dollár) nettó profit után, ez a gyengébb forintárfolyam miatti devizaárfolyam-veszteségre, valamint a zuhanó olajárak okozta készletleírásokra vezethető vissza – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A társaság közleménye idézi Hernádi Zsoltot, a vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki az eredményeket kommentálva kifejtette: a járványhelyzet és az azt követő gazdasági válság beárnyékolja a 2020-as teljesítményt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. április 1.

Albán bankot vett az OTP

Az OTP Bank száz százalékos tulajdonába került a Societe Generale Csoport albán leánybankja, a Banka Societe Generale Albania SH.A. (SGAL), miután március 29-én megtörtént a tranzakció pénzügyi zárása – tájékoztatta az OTP Bank Nyrt. a tőkepiaci szereplőket hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2019. május 10.

Jól ment az OTP-nek

Az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál jobb első negyedévet zárt, 72,6 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, 7 százalékkal kevesebbet az előző negyedévinél, de 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.