Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Tisztelt Szakértő!

Ügyfelem zenei fesztivált szervez, az eladott jegyek tartalmazzák a szállást, a fesztivál területére történő belépést, strandhasználatot. 

A szállás a legtöbb esetben a strand vagy a környező liget területén ideiglenesen lekerített “sátorhely”. (itt területhasználatról kap számlát az önkormányzattól) 

Emellett előfordul, hogy az önkormányzat vagyonkezelőjétől bérelt, korábban kollégiumként funkcionáló épületben biztosít szobát a fesztiválra érkezőknek. A vagyonkezelő kft ebben az esetben vendégéjszakát számláz idegenforgalmi adó nélkül , és a közösségi helyiségekre bérleti díjat az ügyfelemnek. 

A fesztivál 4-5 napos.  

Ön szerint felmerül valamelyik szállástípus esetén (sátorhely, volt kollégium) az idegenforgalmi adófizetési kötelezettség (a helyi adó rendelet csak annyiban szabályozza, az idegenforgalmi adót, hogy vendégéjszaka után 200 Ft-ot kell fizetni)? Ha igen kinek kell beszednie és befizetnie? 

Válaszát előre is köszönöm.