Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

0 hozzászólások

Kiadóvállalat vagyunk. Lapelőfizetéseink nagy része év végén jár le. Az előfizetés-meghosszabbítás érdekében ősztől kezdve több alkalommal előfizetési díjbekérővel keressük meg ügyfeleinket, melyek befizetésével előfizetésük automatikusan további egy évre meghosszabbodik. Természetesen akadnak még előfizetők, akik nem fizették be a 2012-es díjat, viszont nem is mondták le megrendelésüket, azaz feltételezzük, hogy közülük még sokan megmaradnak előfizetőnek. Nekik a következő díjbekérőt a lap ezévi első száma mellé csomagolva küldjük, azaz esetleg olyan ügyfelek is megkapják a lapszámot, akik később nem hosszabbítanak.

1. Kérdésünk, hogy ezen utólag esetlegesen ingyenesen juttatottnak minősülő lapszámok után keletkezik-e adófizetési kötelezettségünk (tao, szja, eho, áfa stb.)
2. Változik-e ennek megítélése abban az esetben, ha az előfizetés-meghosszabbítás (ÁSZF szerint) automatikus számlázással történik, és a számlakibocsátást követően egy bizonyos türelmi időn át (kb. 3 hónap) attól függetlenül teljesít a kiadó, hogy a számlát az ügyfél közben kiegyenlíti-e vagy sem.
3. Mi a helyzet abban az esetben, ha raktáron maradt korábbi lapszámokat marketing céllal új előfizetők megszerzése érdekében potenciális új ügyfelekhez juttatunk el?