Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Pénzforgalmi áfás Kft. 2017.évi teljesítésű és kiállítású  – pénzforgalmi áfás – kimenő számlái közül 30 millió Ft (+áfa)  nem került előző évben pénzügyi rendezésre, csak 2018.évben folyt be.  2018.évben 100 millió Ft (+áfa) bevétele várható, ami várhatóan teljes egészében pénzügyileg rendezésre kerül.

Az áfa trv. 96/C § (1)  szerint a „… megtérített vagy megtérítendő ellenérték adó nélkül számított és éves szinten göngyölített összege” a határ.

A „vagy” szó értelmezése miatti kérdés: a 125 millió Ft értékhatárt számításánál a „megtérített”  ellenértékbe bele számít az előző évi rendezetlen (idei pénzügyi teljesítésű )számlák összege, azaz a fenti  30 millió Ft is?  Vagy csak a tárgyévben kiállított számlák értéke és a „vagy” szó csak arra vonatkozik, hogy az éves értékhatár független attól, hogy a tárgyévben kiállított számlák értéke tárgyévben pénzügyileg rendezésre került e?

Köszönettel,

Járomi K.