1076 ember képeztette át magát programozónak az Újratervezéssel


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint 40 ezren végezték el sikeresen a gazdaságvédelmi akcióterv részeként indított 8 hetes ingyenes informatikai képzést, erre épült rá a programozói képzés, amelyben 1076-an vettek részt.

A programozónak tanulók 97 százaléka sikeres vizsgát tett, háromnegyedük pedig már el is helyezkedett a munkaerőpiacon – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára György László keddi sajtótájékoztatóján.

Egyebek mellett korábban bolti árufeltöltőként, jogászként, tolmácsként, futárként, tanárként dolgozók is átképeztették magukat programozónak. A tanulók átlagéletkora 39 év volt, ami az államtitkár szerint azt jelenti, hogy sosem késő új szakmát tanulni.

Az Európai Bizottság szerint a válság alatt Magyarországon indított 8 hetes ingyenes informatikai képzés egész Európában egyedülálló.

Az Újratervezés Program sikerére tekintettel hamarosan újra meghirdetik az ingyenes informatikai képzést, az időtartamát azonban 8 hétről 4 hétre rövidítették, a jelentkezők számát pedig 10 ezer emberben maximálták. Az államtitkár az érdeklődőket arra kérte, hogy figyeljék az ujratervezes.nive.hu oldalt.


Kapcsolódó cikkek

2024. április 25.

MASZSZ: a súlyos csonkolásos munkabalesetek száma a másfélszeresére emelkedett

Mint minden évben, a MASZSZ több szakszervezettel közösen idén április 29-én este is gyertyagyújtással és koszorúzással emlékezik a munkabalesetek áldozataira a csepeli emlékműnél. Az emléknap a megemlékezésen túl idén is alkalom arra, hogy értékeljék a szakértők az elmúlt egy év munkavédelmi helyzetét, s összegezzék, mit sikerült elérni és megvalósítani ezen a területen – olvasható az Adó Online-nak eljuttatott közleményben.

2024. április 25.

EY: Megnyílt a HBLF Sokszínű és Méltányos Munkahely elismerés pályázati időszaka

A Sokszínű és Méltányos Munkahely elismerést azok az idehaza működő cégek érdemelhetik ki, amelyek a gyakorlatban is hozzájárulnak a befogadó vállalati kultúra és esélyegyenlőség megteremtéséhez. A HBLF kezdeményezésének célja, hogy kiemelje a területen látványos eredményeket elérő vállalatokat és példát mutasson az üzleti szereplők számára – olvasható az EY Adó Online-hoz eljuttatott közleményében.