A megváltozott munkaképességűek csaknem fele dolgozik Magyarországon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma már csaknem minden második megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Bonyhádon.

Tíz éve az Orbán-kormány olyan országot vett át, ahol 3,6 millió ember dolgozott, 73 500 forint volt a minimálbér, és a megváltozott munkaképességűek közül csak minden ötödik tudott elhelyezkedni – állította Fülöp Attila a Kézmű-, Erfo-, Főkefe Nonprofit Közhasznú Kft. új üzemének átadásán.

Ma 4,7 millió ember dolgozik az országban, 200 ezer forint a minimálbér, csaknem majdnem minden második megváltozott munkaképességű bérből tartja el magát és a családját.

megváltozott munkaképességűek

A cég új telephelye az egész országnak fontos, mert általa is növekedni tud a gazdaság, és sok családnak ad megélhetést. A bonyhádi üzemnek van egy szolidaritási értéke is. Fontos, hogy munkalehetőséget teremtsünk azoknak, akiknek valamiért megváltozott, de nem tűnt el a munkavégző képességük a tíz éve meghirdetett „segély helyett munka” elvnek megfelelően – fűzte hozzá.

Csizi Péter, a kft. ügyvezető igazgatója közölte: az új bonyhádi üzem, amely a cégcsoport 207. hasonló létesítménye, nyolcvan megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat, és várhatóan a jövő héten öttel még nő az üzem létszáma.

A kft. több mint 900 üzleti partnerének tízezer fajta, 24 millió terméket ad el évente. A cég létszáma évről évre nő, tavaly 12 új telephelyen több mint 700 munkahelyet hoztak létre, ezzel párhuzamosan növekszik a cégcsoport árbevétele is.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

A munkáltatók 37 százaléka tervez létszámbővítést a harmadik negyedévben a Manpower feljegyzése szerint

A magyarországi munkáltatók 37 százaléka tervezi bővíteni munkaerőkeretét a harmadik negyedévben, az előző negyedévben mért 31 százalék után, a leépítést tervező cégek aránya ugyanebben az időszakban 23 százalékra emelkedett 22 százalékról – derül ki a Manpower Magyarország csütörtökön közzétett negyedéves munkaerőpiaci előrejelzéséből.