Cafeteria elemek: a toplista vége

Szerző: Fata László
Dátum: 2014. február 21.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sok felméréssel találkozunk, mely a legnépszerűbb béren kívüli juttatásokat igyekszik meghatározni. Ebben a cikkben azonban a sikerlisták végén szereplő elemeket vizsgáljuk meg, és összegyűjtjük azokat az okokat, ami őket hátrébb sorolhatta.


Persze objektíven nehéz lenne megmérni a legritkábban adott juttatásokat, hiszen a munkáltató elég széles palettáról válogathat a kínálatába. Másrészt az egyes felmérések egy-egy juttatásra rá sem kérdeznek, így a sorban elfoglalt helyük csak becsülhető.

Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy vannak kutatások, melyek azt vizsgálják, hogy egyáltalán előfordul-e ilyen juttatás a munkáltatónál, mások pedig a juttatási elemre költött összegeket veszik számításba. Egy gyakran alkalmazott kis keretösszegű juttatás így merőben eltérő eredményt érhet el egyik vagy másik elemzésben.

Magas adó, nehéz feltételek

Ha a 2013. végén a Devise Hungary és az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. felmérése alapján elkészült sikerlistát vizsgáljuk, akkor a munkáltató üdülőjében nyújtott üdülés, az iskolarendszerű képzés, a munkahelyi étkeztetés támogatása szerepel a sor végén az ajándékutalvánnyal és a magasabb, 51,17 százalékos közteherrel adott elemekkel.

Hasonló képet mutat a Szent István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem kutatóinak a Cafeteria TREND Magazin, az Országos Humánmenedzsment Egyesület és a BKIK támogatásával 2013 tavaszán elkészített felmérése.

Itt azonban kiegészül a lista a lakáscélú támogatással, a korábban népszerű internet juttatással, sportolás támogatásával és számítógép használatba adásával.

A c1 cafeteria a juttatások népszerűségét vizsgáló elemzése az egyes juttatásokra fordított összegek alapján készítette el a listáját 2014 januárjában. Itt az iskolakezdési támogatás, a munkahelyi étkeztetés, kulturális és sporteseményre szóló belépő az ajándékutalvány és a lakáscélú támogatás zárja a sort.

A népszerűtlenség egyik oka lehet, hogy speciális feltételekre van szükség a juttatás biztosításához. A munkahelyi étkezés támogatásához és céges üdültetéshez bizony a munkáltatónak rendelkeznie kell üdülővel vagy éppen a telephelyén működő étkezőhellyel.

A magasabb adóteher (51,17 százalék) már komoly visszatartó erő egyes juttatások esetén, így az internet támogatása és a több célra használható ajándékutalvány a korábbi népszerűsége ellenére sem tudott jó helyezést szerezni az elmúlt években a cafeteria elemek közt.

Azonban az adómentesség sem eredményezi mindig a juttatási elemek sikerét. A sportrendezvényre és kulturális szolgáltatásra szóló belépők esetén a dolgozói igények jelentősen alacsonyabbak, mint az étkezésre költhető juttatásoknál.

Az összetett feltételrendszer és sok kérdést tartogató adminisztráció sorolja hátrébb az adómentes lakáscélú támogatás és számítógép használatba adásának lehetőségét.

Munkaügyi és tb-nyilvántartás, adatszolgáltatás 2014

Bizonytalan az új szabályok alkalmazásában? Értesüljön az újdonságokról, tegye fel kérdéseit szakértő előadóinknak Farkasné Gondos Krisztina OEP osztályvezetőnek, dr. Kártyás Gábor munkajogásznak és dr. Kovács Ferenc adószakértőnek – jöjjön el 2014. március 20-án szakmai konferenciánkra

Ízelítő a tematikából:

  • A bejelentési szabályok módosulásai
  • A bevallások változásai, különös tekintettel a járulékbevallásokra
  • Nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettség
  • A munkaidő-nyilvántartás törvényi követelményei
  • A szabadság és egyéb távollétek kezelése a nyilvántartásban

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

Bővebb információk és jelentkezés itt

Míg a lakás esetén akár nagy összeget is biztosíthatnánk, a törvényi feltételek vizsgálata komoly kihívást okoz a juttatónak. A számítógép esetén pedig a megszűnő munkaviszony esetén kell rendelkeznünk a dolgozó által visszahozott gépekről. Emellett – mivel nem kerül a dolgozó tulajdonába a gép – a cafeteria keretből levonandó juttatási érték is okozhat fejtörést a munkáltatónak.

Számviteli változások 2014
  • Először alkalmazzuk a mikrogazdálkodói beszámolót
  • A hibajavításokkal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók
  • Milyen változásokat kell figyelembe vennünk a 2014-es üzleti évben?
  • Milyen hatása van  az új Ptk. hatályba lépésének  a számvitelre?

Értesüljön az újdonságokról, tegye fel kérdéseit szakértő előadóinknak dr. Andor Ágnesnek és Tomcsányi Erzsébetnek, jöjjön el 2014. február 25-én szakmai konferenciánkra!

A továbbképzésen való részvétel mérlegképes könyvelőknek, vállalkozási szakterületen, számviteli témakörben 8 kreditpontot ér.

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

Bővebb információk és jelentkezés itt

Az iskolakezdési támogatás viszont sok esetben népszerű elemként jelentkezik a cafeteria rendszerekben, viszont a gyermekenként évente a minimálbér 30 százalékáig adható juttatás teljes volumene alul marad az éves szinten 100-200 ezer forint nagyságrendű kedvezményes kerettel rendelkező béren kívüli juttatások kiadott mennyiségéhez képest.

A cikk szerzője a CafeteriaTREND alapítója.


Kapcsolódó cikkek:


Milyen HR-stratégiával terveznek a vállalatok idén?
2021. március 3.

A döntően közép- és nagyvállalatok hazai szakemberei optimisták cégük idei üzleti teljesítményével kapcsolatban, közel 40 százalékuk szerint a forgalmuk még 2021-ben eléri a járvány előtti szintet, és a vállalatok 38 százaléka tervezi a jelenlegi dolgozói létszám bővítését.