Hatásos a munkahelyvédelmi akcióterv


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Júniusban 850 ezer dolgozó foglalkoztatását könnyítette meg a járulékkedvezmény – írja a Napi Gazdaság.


Két és fél év alatt 290 milliárd forintot hagyott a munkahelyvédelmi akcióterv nagyjából százezer vállalkozásnál – nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára.

A foglalkoztatóknak nyújtott járulékkedvezmény a versenyszféra nagyjából 850 ezer dolgozójának foglalkoztatását könnyítette meg. Idén júniusban 320 ezer nyugdíj előtt álló alkalmazott, csaknem 300 ezer szakképesítés nélküli dolgozó, 160 ezer fiatal, 40 ezer kismama, és 35 ezer korábbi tartósan munkanélküli alkalmazását könnyítette meg – nyilatkozta a politikus.

További részleteket itt talál.

Munkajogi szabályok bérszámfejtőknek

* Munkabér fogalma
* Munkabér elemei (alapbér, bérpótlék, teljesítménybér, ösztönzés) 
* Díjazás munkavégzés hiányában (állásidő, a távolléti díj számítása) 
* Rendkívüli munkaidő díjazása 
* Munkaszüneti nap és díjazás 
* A munka védelme

Előadó: dr. Pál Lajos

Részletek és jelentkezés >>


Kapcsolódó cikkek

2023. december 1.

Lehet-e azonnali hatályú felmondás jogszerű indoka az, ha a keresőképtelen munkavállaló megszegi az együttműködési kötelezettségét?

A Wolters Kluwer Hungary által szervezett XX. Magyar Munkajogi Konferencia zárónapján, 2023. október 12-én az alábbi jogeset részletes elemzésén túl, dr. Zambó Réka ügyvéd segítségével azt a kérdéskört járták körbe a résztvevők, hogy a törvényes távolléten (pl. betegség vagy szabadság miatt) levő munkavállalót milyen kötelezettségek terhelik, illetve a munkáltatónak milyen jogai vannak a hasonló élethelyzetekben.

2023. november 30.

Megjelent a munkavállalók hiánypótló zsebkönyve

Munkajogaink címmel hiánypótló kiadványt jelentetett meg a Magyar Szakszervezeti Szövetség azzal a céllal, hogy egyszerű, érthető, ám a törvényhez hitelesen igazodó tartalommal segítse a munkavállalók tájékoztatását alapvető jogaikról. Erre ugyanis egyre nagyobb szükség van. A 116 oldalas, az Európai Szakszervezeti Szövetség támogatásával készült ingyenes zsebkönyv online, lapozható formában is elérhető a MASZSZ honlapján (szakszervezet.net).